Lagt i handlekurv

Butikk

Soppdyrkesettet Østerssoppbonden

Medlemspris: Kr 290

Ordinær pris: Kr 350

Dyrk din egen østerssopp hjemme! Soppen er sporefri, så det er ingen fare for at den sprer seg i huset ditt. Settet inneholder en boks i resirkulert plast til å dyrke i og en pose med mycel som du må blande ut i kaffegrut oppi boksen. På boksen står det også instruksjoner. Siden det var god plass oppi, legger vi også ved et av våre sankenett i settet. Porto kommer i tillegg til pris.

UTSOLGT! Irene Karlsen: Vanlige nyttevekster

Medlemspris: Kr 300

Ordinær pris: Kr 400

UTSOLGT! NYE KOMMER I JANUAR! Irene Karlsen er cand.real med hovedfag i biokjemi, og medlem i Miraculix sopp- og nyttevekstforening i Finnmark. I denne boka gir hun oss anledning til å stifte nærmere bekjentskap med våre vanligste nyttevekster. Tro, overtro og kjerringråd får brynet seg mot dagens viten. Tidligere tiders bruk må tåle den moderne ganes kresenhet og kunne tilpasses vår travle hverdag. I boka får du tips og enkle oppskrifter på hvordan vi kan bruke ulike nyttevekster til mat og drikke, hud- og hårpleie, og mot plagsomme små hverdagsplager. Vi kan tilby et lite opplag i vår butikk. Kr. 300 for medlemmer. Porto kommer i tillegg.

Sankenett (3 stk.)

Medlemspris: Kr 300

Ordinær pris: Kr 375

Sopp- og sankenett i tykk, vaskbar bomull (denim), ingen kunstige stoffer. 280 gram. 35x25x20 cm, kort hank. Nettene er merket med NSNFs logo og webadresse, og rommer tre plastbokser av den typen man kjøper frukt i. Selges i pakker a 3 nett. Porto kommer i tillegg til pris.

Sankenett (25 stk)

Medlemspris: Kr 1250

Ordinær pris: Kr 1500

Sopp- og sankenett i tykk, vaskbar bomull (denim), ingen kunstige stoffer. 280 gram. 35x25x20 cm, kort hank. Nettene er merket med NSNFs logo og webadresse, og rommer tre plastbokser av den typen man kjøper frukt i. Selges i pakker a 25 nett. Porto kommer i tillegg til pris.

SALG! Sopp-plansje I og II - Tilbud på 10 sett

Medlemspris: Kr 500

Ordinær pris: Kr 1500

Sopp-plansjene er flotte på veggen og fine som gaver til gode hjelpere. To forskjellige plansjer i A2-format, flotte på veggen. Dette er supertilbudet for dere som trenger gaver både privat og på vegne av foreningen. Ti sett for bare 500 kroner så langt lageret holder. Begrenset opplag! Porto kommer i tillegg.

Sopp - plukk og bruk (5-pakk)

Medlemspris: Kr 1100

Ordinær pris: Kr 1745

Fra anmeldelsen i Sopp og nyttevekster 3-2018: "Debutforfatteren Anne Elisabeth Scheen har lykkes med å lage en god soppbok for nybegynnere. Boken har et moderne visuelt inntrykk og presenterer stoffet på en pedagogisk og ryddig måte. Hun gir leserne den informasjonen som vi ønsker de skal ha med seg i skogen. I tillegg får leserne informasjon om hva de kan og bør gjøre med soppen når de kommer hjem fra skogen. Dette er en bok jeg kommer til å anbefale nybegynnere." Boken er rikt illustrert og svært innbydende. Selges i pakker à fem eksemplarer. Pris på frakt kommer i tillegg. OBS: Selges kun til medlemmer/medlemsforeninger.

Soppboka (5-pakk)

Medlemspris: Kr 1000

Ordinær pris: Kr 1495

Soppboka er en bruksvennlig og nyttig bok for alle som vil lære mer om sopp. Den er skrevet av Gro Gulden, med fotografier av Per Marstad. Begge har vært aktive og sentrale i soppmiljøet i mange tiår. Soppboka er en ypperlig grunnbok for både nybegynnere og de som er kommet litt lenger. Soppene i denne boka er ordnet i grupper, slik som rørsopper, skivesopper, piggsopper, etc. Innenfor disse gruppene er kjennetegnene til de forskjellige slektene, slik som kremler, sjampinjonger, musseronger og traktsopper omtalt. Hver enkelt art som er avbildet er grundig beskrevet, og det er lagt vekt på de viktigste kjennetegnene som skiller dem fra lignende arter. I tillegg til voksesteder får du informasjon om hvor i landet arten forekommer samt dens egnethet som matsopp. Alle farlige giftsopper i Norge er med, og for hver enkelt får du nødvendig informasjon om hvordan forgiftningen arter seg i kroppen og råd om tiltak. Selges i pakker à fem stk. Porto kommer i tillegg.

Soppkompendiet (11-pakk)

Medlemspris: Kr 2000

Ordinær pris: Kr 3575

Vi har fått inn et nytt opplag av kompendiet til Kurs for utdannelse av soppsakkyndige, samme utgave som kom i 2018. Det er pakket i esker á 11 kopier, og vi ønsker å gi dere et tilbud på en slik pakke. Det er fint å kunne tilby foreningens soppsakkyndige et oppdatert eksemplar - eller selge til interesserte medlemmer og kursdeltakere. Fast salgspris for enkeltkompendier er kr 325 til medlemmer og kr 400 til ikke-medlemmer. Vi selger til foreningene en pakke på 11 bøker for kr 2000,- pluss frakt. Ønsker du færre eksemplarer, se lengre ned på siden.

Soppkortene Nivå 1

Medlemspris: Kr 190

Ordinær pris: Kr 290

Soppkortene har lang tradisjon i forbundet i forbindelse med soppkontroll og sopp-utstillinger. Kortene er et pedagogisk verktøy og er ikke tenkt til bruk i artsbestemmelse. Nivå 1 omfatter de 62 vanligste soppene og slektene, og kortene vil være bra for mindre utstillinger som en del av en soppkontroll og til bruk i gjennomgangen av funn etter turer. Kortene er plastlaminerte.

Soppkortene Nivå 2

Medlemspris: Kr 375

Ordinær pris: Kr 525

Soppkortene har lang tradisjon i forbundet i forbindelse med soppkontroll og sopp-utstillinger. Kortene er et pedagogisk verktøy og er ikke tenkt til bruk i artsbestemmelse. Nivå 2 omfatter 135 arter og slekter og utgjør i det store resten av artene fra normlisten og pensum for soppsakkyndige. Tilsammen dekker nivå 1 og nivå 2 behovet for større utstillinger på messer, markeder og Soppens dag. Kortene er plastlaminerte.

Forsiden til boken Velsmakende Ville Vekster av Anna-Elise Torkelsen og Hermod Karlsen,

Velsmakende ville vekster (5-pakk)

Medlemspris: Kr 345

Ordinær pris: Kr 480

Velsmakende ville vekster er en praktisk feltbok som beskriver 40 spiselige ville vekster du kan sanke i naturen, til matpynt, krydder og te og med tips om innsamling. Du får kjennetegn, innholdsstoffer, sanketid og voksested og dessuten vite om det finnes giftige forvekslingsarter. Porto kommer i tillegg.

Forsiden til boken Velsmakende Ville Vekster av Anna-Elise Torkelsen og Hermod Karlsen,

Spiselige ville vekster - eske med 10 stk.

Medlemspris: Kr 690

Ordinær pris: Kr 890

I denne hendige lommeguiden presenteres mer enn 40 spiselige planter du kan sanke fra naturens spiskammer. Alle er naturtro illustrert og har en faktatekst med kjennetegn, voksested, sanketid, hvilke deler av planten du kan bruke og hvordan du kan bruke den. I tillegg er det gjort plass til forvekslingsarter og giftige arter slik at disse kan unngås. Boka gir også tips og råd om hvor du har lov å plukke og konservering og bruk av fangsten. Dette er en fin salgsartikkel eller gave til medlemmer og hjelpere. Vi selger boken kun i hendige esker á 10 stk. Porto kommer i tillegg.

Sopp i Norge før i tiden

Medlemspris: Kr 150

Ordinær pris: Kr 200

Finn-Egil Eckblad (1994). En kulturhistorisk gjennomgang av nordmenns forhold til sopp fra de tidligste tider til nærmere nåtid. Spiste berserkene fluesopp? Hvordan lagde og brukte man knusk? Hvorfor var sopp kjent som "mat for finfolk og krøtter"? Hva kan vi vite sikkert, og hva er myter? Med sitater fra bl.a. Undset og Pontoppidan er dette en uhøytidelig og fornøyelig reise gjennom soppens kulturhistorie i Norge. OBS: Begrenset beholdning. Porto kommer i tillegg.

Mykologiens historie i Norge

Medlemspris: Kr 75

Ordinær pris: Kr 100

Finn-Egil Eckblad (udatert, 90-tallet). Om soppforskningens historie i Norge, fra noen spede tegn på 1600-tallet frem til omtrent 1950. Eget kapittel om Axel Blytt. OBS: Svært begrenset beholdning. Porto kommer i tillegg.

Kurs for utdannelse av soppsakkyndige

Medlemspris: Kr 325

Ordinær pris: Kr 400

Dette kurskompendiet som inneholder våre vanligste sopper, er grunnlaget for utdanning av våre soppsakkyndige. Kompendiet er oppdatert i 2017 og følger den reviderte pensumlisten som er grunnlaget for "Prøve for soppsakkyndige" i 2018. Dette er en fin soppbok også for deg som ikke skal gå på kurs. Her får du en enkel oversikt over spiselige og giftige arter, så vel som de andre vanlige artene som ikke er matsopp. Kompendiet er fullt oppdatert etter NSNFs normliste. Inger Anne Lysebraates kjente akvareller er komplettert med instruktive fargefoto av artene. Teksten er utarbeidet av Anna-Elise Torkelsen og Kolbjørn Mohn Jenssen. Kompendiet er i A4 format, hendig spiralinnbundet med plastbelagt omslag og det består av 134 sider. Porto kommer i tillegg.

Funga Nordica, 2nd edition 2018

Funga Nordica 2. utgave (2018)

Medlemspris: Kr 680

Ordinær pris: Kr 780

**OBS! SENDES KUN TIL ADRESSER I NORGE!* * Funga Nordica er det største referanseverket for sopp i Nord-Europa. Kommer i to store bind på nesten 1100 sider tilsammen. Denne utgaven fra 2018 er revidert og utvidet i forhold til 2012-versjonen, med nye beskrivelser av gasteromyceter (alle buksopper inkludert trøfler) og clavaroide sopper (korallsopper, etc). Teksten er på engelsk og utgivelsen er innbundet med strektegninger og fargebilder. Et must for alle soppsakkyndige med ambisjoner. Porto kommer i tillegg.

Funga Nordica, 2nd edition 2018

Nyttevekstforeningens historie 1902-2004

Medlemspris: Kr 75

Ordinær pris: Kr 100

Nyttevekstforeningens historie, fra stiftelsen av Landsforeningen til Udnyttelse af vore Nyttevexter i 1902 til sammenslåingen med Norsk Soppforening 102 år senere. Anna-Elise Torkelsen har skrevet historien om et århundre, tematisk inndelt. Her kan du lese om bl.a. lokallagene, bærsaken, linsaken, soppsaken, grøntsaken, gårdsbruket og om tidsskriftet Våre nyttevekster.

Postkort 10 sett á 4 kort

Medlemspris: Kr 250

Ordinær pris: Kr 350

Kort med fire forskjellige soppmotiv (ill.: Inger Anne Lysebråte/Hedvig W. Østern). Selges i pakker á 10 sett, i alt 40 postkort. Pris 250 kroner inkl. porto for medlemmer.

Soppplansje I og II (sett)

Medlemspris: Kr 150

Ordinær pris: Kr 200

Sopp-plansjene er flotte på veggen og fine som gaver til gode hjelpere. Selges i sett på 2 forskjellige plansjer i A2-format. Porto kommer i tillegg.

AGARICA mykologisk tidsskrift

Medlemspris: Kr 200

Ordinær pris: Kr 250

Kjøp siste utgave av Agarica! AGARICA er vårt mykologiske tidsskrift. Det kommer en gang i året. Her publiserer vi fagfellevurderte originalartikler innen alle aspekter av mykologi. Det kan være forskningsartikler, oversiktsartikler og korte forskningsartikler, i tillegg til notiser og bokanmeldelser. AGARICA inneholder bidrag på norsk, svensk, dansk og engelsk. Enkeltutgaver koster kr 200,- for medlemmer, kr 250,- for ikke-medlemmer og kr 350,- for institusjoner. Det legges på kr 100,- i porto og betalings-omkostninger for abonnenter med adresse i utlandet. Ønsker du å abonnere på AGARICA? Send melding til post@soppognyttevekster.no eller ring 922 66 276.

10 matsopper - eske med 10 stk

Medlemspris: Kr 690

Ordinær pris: Kr 890

Denne hendige soppboka med vannavstøtende sider og spiralinnbinding får enkelt plass i lomma. Boka beskriver ti sikre norske matsopper. Boka gir veiledning om typiske vekstplasser for de ti soppene, samt oppslag og beskrivelser av forvekslingssopper. I tillegg får du gode råd om sanking, rensing og viderebehandling. Dette er en fin salgsartikkel eller gave til medlemmer og hjelpere. Vi selger boken kun i hendige esker á 10 stk. Porto kommer i tillegg.

Den lille boken om bær - eske med 10 stk.

Medlemspris: Kr 690

Ordinær pris: Kr 890

Den lille boken om bær er en praktisk feltbok med beskrivelse av over 20 spiselige bær du kan sanke i myr og mark, i skogen og på fjellet. Alle er naturtro illustrert med både blomst og bær - og har en faktatekst med kjennetegn, voksested, sanketid og bruk, samt forvekslingsarter. I tillegg er det gjort plass til smakløse og giftige bær slik at disse kan unngås. Boka gir også tips og råd om hvor du har lov å plukke og om konservering og bruk av fangsten. Dette er en fin salgsartikkel eller gave til medlemmer og hjelpere. Vi selger boken kun i hendige esker á 10 stk. Porto kommer i tillegg.

Norske soppnavn 4. utgave (2011)

Medlemspris: Kr 0

Ordinær pris: Kr 0

GIS BORT - DU BETALER KUN PORTO. Selv om alt nå finnes på nettet, så er dette en hendig og helt nødvendig bok for deg som er litt mer interessert i sopp enn hvordan den smaker. Norske soppnavn lister opp alle arter alfabetisk både med norske og vitenskapelige navn. Du trenger en slik oversikt når du ellers går deg bort i internettets kikkhull-verden. Porto kr. 50.

Bestill produkter


Pris

Totalt: Kr 0

Porto kommer i tillegg