Den Store Artsjakten 2021

Praktisk info

Dato: 05.06.21

Tidspunkt: 00:01 - 23:59

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris fra: Gratis

Sett inn første lørdag i juni som fast til artsjakt!

Den første lørdagen i juni hvert år går Den Store Artsjakten av stabelen.  Det er nasjonal dugnad hvor det er om å gjøre å finne flest plante-, dyre- og sopparter i løpet av ett døgn og legge disse inn på Artsobservajoner.no i løpet av de tre neste dagene.

Artsjakt er spennende og lærerikt, og Den Store Artsjakten blir en del av et folkeforskningsprosjekt.  Den første lørdagen i juni vil bli et øyeblikksbilde for årene framover av artene vi kan finne i Norge. Du møter eksperter og andre naturinteresserte møtes og jobber sammen for å kartlegge naturmangfoldet. Utforsk nærmiljøet ditt!
Benytt sjansen til å lære deg nye arter og bli kjent med foreningene.

Flere av våre lokalforeninger har fast arrangement på Artsjakt-dagen.  I 2020 gjorde vi det godt i klassen for lokal tur. Der vant Porsanger SNF med 260 arter (i samarbeid med den lokale avdelingen av Norsk Ornitologisk Forening) med Tønsberg soppforening hakk i hæl med 257 arter.  Imponerende.

Disse foreningene har allerede lagt ut sine arrangementer for året.  Vi oppdaterer fortløpende, men søk også med «artsjakt» på kalenderen for å få med det aller nyeste.

Haugaland SNF

Porsanger SNF

Tønsberg soppforening under Den Store Artsjakten 2020.                                                 Foto: Per Marstad

Alle kan bidra. Du kan delta på en av de lokale turene som arrangeres i nærheten av deg kartlegge i små grupper med venner og familie, eller delta på egenhånd.

Sjekk også innom Facebooksiden til Den Store Artsjakten 2021.  Her kan du følge med på samtalen og se hvor du kan finne faglig støtte til akkurat din artsjakt.   Del dine funn på sosiale medier med emneknagg #artsjakten2021

Her kan du lese mer om Den Store Artsjakten 2021, se hvilke klasser du kan konkurrere i og reglene for å delta i konkurransen.

Et lite tips til slutt:  Selv om starten av juni ikke akkurat er midt i beste soppsesongen vår, så er det masse å finne.  Ta en titt på heftet vårt som gir en Introduksjon til kjukene.  Er dere ute med barn, så er heftet  Nyttevekster for nybegynnere lett å bruke.   Dere som bor ved sjøen kan også se på Tang og tare-heftet.  Disse heftene kan gi deg en pangstart!