Kurs for soppsakkyndige – teoridelen på nett

Praktisk info

Fra: 02.08.2022 17:00

Til: 30.08.2022 21:00

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris fra: 1000 kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Har du lyst til å bli soppkontrollør? Ta teorien på nett!

Kurs for soppsakkyndige er et eksamensforberedende kurs for kandidater som skal ta prøve for soppsakkyndige året etter. Dette kurset består normalt av 20 timer teori og 20 timer i felt. Det er ikke mulig å stå på prøve for soppsakkyndig uten praktisk erfaring med soppene. Den tiden man bruker i felt er derfor svært viktig.

Teoridelen av kurset vil gå igjennom arter og slekter på pensumslisten, rundt 150 arter. Kurset vil gi deg det teoretiske grunnlaget for å gjennomføre feltarbeidet, enten på egen hånd eller i samarbeid med andre. Du vil lære kjennetegnene på slektene og artene som er pensum, normlistestatus og forgiftningsforløp på giftstoffene.

Kurset vil gå hver tirsdag i august fra 17.00 til 21.00 via Zoom. Dersom du ikke allerede har denne programvaren på datamaskinen din og en brukerkonto på Zoom, anbefaler vi at du laster ned og installerer den nødvendige programvaren og registrerer en brukerkonto i god tid før kurset starter. Zoom og brukerkonto er gratis.

I tillegg til forelesningene på nett vil du få tilgang til soppsakkyndigkurset på vår digitiale kursplattform i ett år fremover. Prisen er 1000,- for medlemmer i en av NSNFs foreninger og 1500,- for ikke-medlemmer.

Vi anbefaler også at du skaffer deg Kompendium for soppsakkyndige, slik at du kan slå opp i pensumlitteraturen mens du er ute i skogen.