Prøve for nyttevekstkyndige 12/8 2021 – Oslo

Praktisk info

Dato: 12.08.21

Tidspunkt: 09:00 - 16:00

Adresse: Schweigaards gate 34F, 0191 Oslo, Norge

Forening: NSNF

Region: Oslo, Asker og Bærum

Pris fra: Gratis

Påmeldingsfristen for dette arrangementet var 03.08.2021 16:00

En praktisk prøve for sertifisering av nyttevekstkyndige.

Prøve for nyttevekstkyndige
Prøve for nyttevekstkyndige er en prøve som Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF) arrangerer for første gang i år. Bestått prøve gir sertifisering som nyttevekstkyndig, og betyr i praksis at man har oppnådd kompetansen som kreves for å være kurs- og turleder for NSNF og medlemsforeninger.

Prøven består av to deler, der første del handler om å artsbestemme nyttevekster og kategori spiselighet, fra kursets 120 pensumarter. Denne delen er skriftlig. Ca. 30 arter på 20 minutter.

I andre del av prøven er eksamensformen muntlig, og man skal svare på spørsmål om giftige planter, forgiftningsløp og alvorlighetsgrad. Og evt. avklaringsspørsmål om første del av prøven. Andre del av prøven varer i  ca. 10 minutter.

Prøve for nyttevekstkyndige vil i år bli avholdt i Oslo, Trondheim og Stavanger.

Prøveavgift
Alle kan ta prøve, både de som har gått nyttevekstkyndigkurs og privatister. Prøveavgift er kr 650 for medlemmer og kr 1000 for ikke-medlemmer.  Faktura ettersendes og må være betalt innen fristen for å beholde plassen.  Deltakere på årets nasjonale satsning får dekket påmeldingsavgiften, mot å stille som kurs- og/eller turleder for sin medlemsforening i 2022.

Ønsker du å bli kurs- og turleder i 2022, kan du gjerne sjekke med foreningen din om de har refusjonsordninger for kurs- og prøveavgift. Det er mange foreninger som har det.

Praktisk informasjon
Meld deg på prøven på arrangementet som er oppført med ønsket sted, dato og velg klokkeslett du ønsker å avlegge prøve. Hver kandidat får 30 minutter til prøven. Du vil få tilsendt en e-post med bekreftelse av tid, evt. giro for innbetaling, smittevernregler og annen praktisk informasjon før prøven skal avholdes.

Forberedelser
Bruk dagene frem til prøven på å gå i naturen, gjerne sammen med de andre fra din forening som skal opp til prøven i år. Det er mye enklere å lære og repetere, dersom dere gjør det sammen!

Eksamensressurser
Kompendiet Grønne, ville nyttevekster i Norge.

Pensumliste for prøve for nyttevekstkyndige

Retningslinjer for prøve for nyttevekstkyndige

Lykke til på prøven!

Du kan ta kontakt med Ingrid Indergaard  på telefon 94022205, eller forbundets hovedtelefonnummer, dersom du har spørsmål eller annen behov for hjelp.

OBS! Husk å noter ned tidspunktet du har bestilt, det står kl 09:00 i ordrebekreftelsen, men man møter ikke opp før 15 min før klokkeslettet man selv velger ved påmelding!

 

Oppmøtedetaljer

Norges sopp- og nyttevekstforbund
Schweigaards gate 34F
0191 Oslo
Nærmeste parkeringshus er: Grønlands Torg P-hus, Tøyenbekken 21, 0188 Oslo