Prøve for soppsakkyndige – Oslo 25. september

Praktisk info

Dato: 25.09.24

Tidspunkt: 09:00 - 21:00

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris fra: 700 kr

Ledere

Bestill / Meld på

Nullstill
Varenummer: I/A Kategori:
Ved å melde deg på godtar du at vi lagrer mailadressen din og kan bruke den til å sende deg nyhetsbrev. Dette abonnementet kan du avslutte når du vil. Se også vår personvernserklæring

Prøve for soppsakkyndige, avholdt siden 1953, er en prøve som Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF) gjennomfører hvert år og kan holdes på ulike steder i landet. Prøven er en praktisk prøve i å identifisere sopp. Eksamensformen er muntlig. Enhver kan melde seg til Prøve for soppsakkyndige, men vi anbefaler at en har tatt et kurs, og brukt mye tid på å bli kjent med pensumartene, før en melder seg til prøven.

Prøve for soppsakkyndige vil i år bli avholdt:

Oslo 23. september (reservert tilreisende – ta kontakt med live@soppognyttevekster.no)

Oslo 24. september

Oslo 25. september

Trondheim (14.-15. september)

Meld deg opp til prøven på det stedet du ønsker.

Hver kandidat får 30 minutter til prøven. Frist for påmelding er 15. august.

 

Ta kontakt med din lokale forening

Sjekk med foreningen din om de har oppfølgingstiltak for å hjelpe deg med å bli klar til prøven. Slike tiltak kan inkludere spesialturer for kandidatene, mentorordning, deltagelse på ukentlige artsbestemmelsesmøter eller mulighet for å hjelpe til som assistent på soppkontrollen. Mange foreninger har refusjonsordninger for kurs- og prøveavgift. Sjekk med din forening om det gjelder der.

Bruk dagene frem til prøven på å gå i skogen, gjerne sammen med de andre fra din forening som skal opp til prøven i år. Det er mye enklere å lære og repetere, dersom dere gjør det sammen!

Eksamensressurser

Det er siste versjon av pensum- og normliste som legges til grunn for prøvene. Endringene som ble gjort i år er markert med rødt:

Pensumliste for prøve for soppsakkyndige 2024

Normlisten 2024

Retningslinjer for prøve for soppsakkyndige

 

Det kan være nyttig å se foredraget Ugreie arter på eksamen fra vintersopptreffet 2019. Tor Erik Brandrud, Klaus Høiland og Kolbjørn Mohn Jenssen tok for seg noen av artene som kandidatene sliter mest med på prøve for soppsakkyndige år etter år.

 

Lykke til på prøven!