Soppsnakk – Hvordan smaker soppen?
Praktisk info
Dato: 05.11.24
Tidspunkt: 19:00 - 21:00
Forening: NSNF
Region: Landsdekkende
Antall ledige plasser: 2
Pris fra: Gratis
Ledere
Bestill / Meld på
Ved å melde deg på godtar du at vi lagrer mailadressen din og kan bruke den til å sende deg nyhetsbrev. Dette abonnementet kan du avslutte når du vil. Se også vår personvernserklæringPåmeldingsfrist: 05.11.2024 14:00
Fordypning i spennende sopptema
Undervisningen i årets soppsakkyndigkurs er ferdig, og vi er igjen klare for å møtes den første tirsdagen i måneden for å snakke om…sopp!
Tema for 5. november er «Hvordan smaker soppen?»
Sopp er utrolig variert! Ikke bare i utseende og lukt; matsoppene har en stor variasjon i smaksbilde og konsistens. I eldre soppbøker passer all sopp i soppstuing, og man får inntrykk av at «sopp smaker sopp». Denne sendingen vil gå inn på den store variasjonen som finnes i smaksbildet, konsistens og dermed ulik bruk av matsopp. Og hvilken drikke passer til, både med og uten annen sopp (les: alkohol).
Vi kommer nok med noen arter som ikke er helt forventet. Det vil si – forvent noen overraskelser! Vi vil gå gjennom artskarakterer på noen av artene underveis.
Vi har invitert noen soppsakkyndige som også er gode på mat og drikke til å utforske temaet med oss: Anne Mæhlum, Liz Mortensen og Pål Karlsen.
Om Soppsnakk
Vi møtes digital den første tirsdagen i måneden for å lære mer om sopp.
Roger Andersen og Pernille Næss fra Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, velger ut et spennende sopptema som vi fordyper oss i. Noen ganger med gjester.
Meld deg på her nettsider for å få tilsendt zoom-link i forkant av arrangementet.
E-post med link blir sendt ut mandag før arrangement, og en ekstra gang til de siste påmeldte og som påminnelse på tirsdagen.
Det er lurt å laste ned Zoom i forkant for å være sikker på at alt fungere som det skal.
Soppsnakk blir ikke tatt opp.
Gratis for medlemmer, og kr 50 for ikke-medlemmer. Meld deg inn her: https://soppognyttevekster.no/medlemskap
Neste soppsnakk