Soppsnakk – Hvordan smaker soppen?

tekst i bildet: soppsnakk

Praktisk info

Dato: 05.11.24

Tidspunkt: 19:00 - 21:00

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Antall ledige plasser: 2

Pris fra: Gratis

Ledere

Bestill / Meld på

Ved å melde deg på godtar du at vi lagrer mailadressen din og kan bruke den til å sende deg nyhetsbrev. Dette abonnementet kan du avslutte når du vil. Se også vår personvernserklæring

Påmeldingsfrist: 05.11.2024 14:00

Fordypning i spennende sopptema

Undervisningen i årets soppsakkyndigkurs er ferdig, og vi er igjen klare for å møtes den første tirsdagen i måneden for å snakke om…sopp!

Tema for 5. november er «Hvordan smaker soppen?»

Sopp er utrolig variert! Ikke bare i utseende og lukt; matsoppene har en stor variasjon i smaksbilde og konsistens. I eldre soppbøker passer all sopp i soppstuing, og man får inntrykk av at «sopp smaker sopp». Denne sendingen vil gå inn på den store variasjonen som finnes i smaksbildet, konsistens og dermed ulik bruk av matsopp. Og hvilken drikke passer til, både med og uten annen sopp (les: alkohol).

Vi kommer nok med noen arter som ikke er helt forventet. Det vil si – forvent noen overraskelser! Vi vil gå gjennom artskarakterer på noen av artene underveis.

Vi har invitert noen soppsakkyndige som også er gode på mat og drikke til å utforske temaet med oss:  Anne Mæhlum,  Liz Mortensen og Pål Karlsen.

 

Om Soppsnakk
Vi møtes digital den første tirsdagen i måneden for å lære mer om sopp.

Roger Andersen og Pernille Næss fra Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, velger ut et spennende sopptema som vi fordyper oss i. Noen ganger med gjester.

Meld deg på her nettsider for å få tilsendt zoom-link i forkant av arrangementet.

E-post med link blir sendt ut mandag før arrangement, og en ekstra gang til de siste påmeldte og som påminnelse på tirsdagen.

Det er lurt å laste ned Zoom i forkant for å være sikker på at alt fungere som det skal.

Soppsnakk blir ikke tatt opp.

Gratis for medlemmer, og kr 50 for ikke-medlemmer. Meld deg inn her: https://soppognyttevekster.no/medlemskap

Neste soppsnakk

Soppsnakk 6. desember – julespesial