Alt du trenger å vite om tyttebær, men aldri våget å spørre om

Praktisk info

Dato: 25.03.21

Tidspunkt: 20:00 - 21:00

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Antall ledige plasser: 37

Pris fra: Gratis

Ledere

Bestill

Nettforedrag med Mathias Amundsen

Sitter du med en mengde tyttebær i fryseren og lurer på hva du skal bruke dem til? Har du tenkt på at det kan være lurere å spise selvsankete tyttebær i stedet for kjøpe importert frukt i butikken? Hvorfor holder tyttebærene seg så godt selv utenfor fryseren. Og hva betyr det i praksis at tyttebærene er spesielt rike på antioksidanter?

Vi har denne torsdagen nettbesøk av Mathias Amundsen fra matforskningsinstituttet Nofima. Der er han stipendiat på det nordiske prosjektet Wildberries.  Målet er å fremskaffe kunnskap og innovative løsninger slik at man får økt utnyttelse og verdiskaping fra ville bær, spesielt tyttebær.  Her kan du lese mer om prosjektet som skal gå over fire år.

Mathias forsker spesielt på hvordan ulike faktorer som mengden av lys, temperatur i skogen og andre vekstforhold påvirker innholdsstoffene i tyttebær. Samt å se hvordan måten vi behandler dem etter plukking påvirker de samme innholdsstoffene.  Han vil snakke om alt hva tyttebær kan brukes til, hva de forsker på innen feltet og hvordan vi alle kan bli flinkere til å bruke bær.

Om møtet:

Møtet vil bli arrangert i videokonferanseprogrammet Zoom. Du får lenken  Informasjon om hvordan du logger deg på vil bli sendt ut tre timer før møtestart. Har du ikke fått påloggings-informasjon, sjekk først søppelposten din og så ta kontakt med møteleder på den oppgitte mailadressen.

Zoom fungerer i alle nettlesere.  Du kan laste ned programmet til maskinen din,  det er gratis. Du får også tilbud om å logge inn gjennom nettleseren din.  Det finnes også en app for mobiltelefonen. Du finner appen på Google Play eller Appstore.  For de fleste går det glatt å komme seg på Zoom.  Men om det skulle butte, så har vi laget en kort introduksjon (7 min) som går gjennom pålogging og hvilke knapper du har å spille på mens du er inne i møtet.

Møtet begynner presis.  Vi regner med å holde på cirka en time.

PS! Pass på å skrive inn e-postadressen din riktig. Vi har lagt merke til at vi har fått en del e-poster i retur fordi adressen er feil.