Vintersoppens lune verden

Foto: Pål Karlsen

Praktisk info

Dato: 17.12.20

Tidspunkt: 20:00 - 21:00

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris fra: kr

Arrangementet er stengt for påmelding

Nettforedrag med Kolbjørn Mohn Jenssen og Pål Karlsen

Det er to store milepæler i en soppentusiasts utvikling.  Den første er når du skjønner at ikke all sopp kommer om høsten, men at vårfagerhatten er spennende å jakte på og deilig mat.  Den andre er når du skjønner at ikke alle sopp kommer om høsten eller våren, men at vintersoppen gir deg en helårshobby.

Bli med på jakten etter vintersoppen langs Lysakerelva på grensa mellom Oslo og Bærum.  Hit har Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening hatt årets første sopptur de siste årene, den går fast på første søndag på nyåret.  Det er alltid noe å finne!     Turen ledes av Kolbjørn Mohn Jenssen, som etterhvert har funnet mye spennende stoff om dette artskomplekset,   for de er flere.  Visste du for eksempel at vintersoppen kan fryse til is – og så fortsette livet når tøværet kommer?  Eller at temperaturen inne i det tynne soppkjøttet er høyere enn i ytterkantene?

Kolbjørn Mohn Jenssen er æresmedlem i NSNF og har levd med sopp i alle år.  Han driver Mycoteam og er I er Giftinformasjonens soppekspert og har førstekontakt for alle alvorlige soppforgiftninger.  Få vet så mye så mange sopp som Kolbjørn.  Nettforedraget begynner en reportasjetur fra Lysakerelva.  Etterpå vil Kolbjørn samtale om vintersoppen med Pål Karlsen,  daglig leder av Norges sopp- og nyttevekstforbund og forfatter av boken SpiSopp.

Vintersopptur med OOSN.  Foto:  Siv Dolmen

Vintersopp i all sin prakt.  Foto: Pål Karlsen

Vintersopp i gryten.  Foto: Siv Dolmen

Om møtet:

Møtet vil bli arrangert i videokonferanseprogrammet Zoom. Informasjon om hvordan du logger deg på vil bli sendt ut tre timer før møtestart. Har du ikke fått påloggings-informasjon, sjekk først søppelposten din og så ta kontakt med møteleder på den oppgitte mailadressen.

Zoom fungerer i alle nettlesere.  Du kan laste ned programmet til maskinen din,  det er gratis. Du får også tilbud om å logge inn gjennom nettleseren din.  Det finnes også en app for mobiltelefonen. Du finner appen på Google Play eller Appstore.  For de fleste går det glatt å komme seg på Zoom.  Men om det skulle butte, så har vi laget en kort introduksjon (7 min) som går gjennom pålogging og hvilke knapper du har å spille på mens du er inne i møtet.

Møtet begynner presis.  Vi regner med å holde på cirka en time.

PS! Pass på å skrive inn e-postadressen din riktig. Vi har lagt merke til at vi har fått en del e-poster i retur fordi adressen er feil.