OBS! Er du medlem?

For å få medlemspris, må du være
Foreningene kan bestille på e-post til post@soppognyttevekster.no

Jul 2020: Høstfamilien

Medlemspris: 300kr

Ordinær pris: 350kr

Plukk studer spis + de to håndbøkene om sopp og bær, 10 matsopper og Den lille boken om bær. Ordinær pris kr. 450, medlemspris kr. 350. Julepris 2020 kr. 300 for medlemmer, ellers 350.

Alle tilbud gjelder så langt lageret rekker. Ekspedisjon og frakt er ikke inkludert i disse prisene. Siste dag for bestilling er torsdag 17. desember.

Kategori:

Beskrivelse

Plukk! Studer! Spis!
Av Lene Johansen (tekst) og Elisabeth Moseng (illustrasjoner)

Grunnleggende kunnskap om sopp og nyttevekster, pakket inn på en måte som er egnet for barn. Denne boken gir kunnskap om naturtypene nærnatur, skog og strand. De blir introdusert for utvalgte nyttevekster og grunnleggende kunnskap om giftsopper og matsopper. Boken inneholder også et eget kapittel om hvordan dere kan bruke sopp og nyttevekster i turmaten. Et fint verktøy for at barna skal lære om din lidenskap.

To felthåndbøker av Anna-Elise Torkelsen (tekst) og Hermod Karlsen (illustrasjoner).
Den hendige soppboka 10 matsopper med vannavstøtende sider og spiralinnbinding får enkelt plass i lomma. Boka beskriver ti sikre norske matsopper. Boka gir veiledning om typiske vekstplasser for de ti soppene, samt oppslag og beskrivelser av forvekslingssopper. I tillegg får du gode råd om sanking, rensing og viderebehandling.

Den lille boken om bær er en praktisk feltbok med beskrivelse av over 20 spiselige bær du kan sanke i myr og mark, i skogen og på fjellet. Alle er naturtro illustrert med både blomst og bær – og har en faktatekst med kjennetegn, voksested, sanketid og bruk, samt forvekslingsarter. I tillegg er det gjort plass til smakløse og giftige bær slik at disse kan unngås. Boka gir også tips og råd om hvor du har lov å plukke og om konservering og bruk av fangsten.