OBS! Er du medlem?

For å få medlemspris, må du være
Foreningene kan bestille på e-post til post@soppognyttevekster.no

Stephen Barstow: Around the World in 80 Plants

Medlemspris: 300kr

Ordinær pris: 350kr

OBS: Boken er på engelsk. Norsk oversettelse av teksten på bokens bakside:
Around the World in 80 Plants tar oss med på et spiselig eventyr over alle kontinentene og introduserer oss for forfatterens 80 favoritter blant de flerårige grønnsakene.

Hver plante har sin egen etnobotaniske historie å fortelle, inkludert sherpagrønnsaker fra Himalaya, sankede og skogsdyrkede grønnsaker fra samene i det arktiske Skandinavia, og en supergrønnsak fra maoriene på New Zealand.

Det blir gitt en grundig beskrivelse av hver grønnsak og dens formering, kultivering og bruksområder. Forfatterens utvalg er spiselig og dekorativt, og gjør Around the World in 80 Plants interessant for tradisjonelle hagebrukere og gartnere i tillegg til alle som er interessert i permakultur, skogshagebruk, sanking, slow-food, gourmetkjøkken eller etnobotanikk.

Forfatteren har i over 30 år reist rundt i verden på leting etter uvanlige og nyttige spiselige flerårige grønnsaker for så å prøve dem ut hjemme. Han har nå over 2000 spiselige planter i hagen hjemme nær polarsirkelen i Norge, og i 2003 fikk han tittelen «Den ekstreme salatmannen» etter å ha laget en salat med 537 forskjellige ingredienser.

Denne virkelig originale boken inneholder oppskrifter basert på lokal matkultur og er et underholdende eventyr og en ekte milepæl i klimavennlig grønnsaksdyrking fra en ekspertpioner.

Stephen Barstow er en av verdens største matplantesamlere og historiene hans om hans møter med plantene ute i naturen, hvordan han sporet opp sjeldne frø og selvfølgelig også om å dyrke dem og lage mat av dem er en skattekiste.

– Eric Toensmeier,
prisvinnende forfatter av Paradise Lot og Perennial Vegetables

Kategori:

Beskrivelse

Engelsk språk. Fra bokens bakside:

Around the World in 80 Plants takes us on an edible adventure across the continents, introducing us to the author’s top 80 perennial vegetables.

Each plant has its own ethnobotanical story to tell, including Sherpa vegetables of the Himalayas; foraged and forest gardened vegetables of the Sámi people of Arctic Scandinavia; and a super-vegetable of the Maori of New Zealand.

A thorough description is given of each vegetable and its propagation, cultivation and uses. The author’s selections are edible and ornamental making Around the World in 80 Plants of interest to traditional gardeners as well as anyone interested in permaculture, forest gardening, foraging, slow-food, gourmet cooking or ethnobotany.

The author has devoted over 30 years travelling the world in search of unusual and useful edible perennial vegetables and then trialling them at his home. He now has more than 2,000 edible plants growing in his garden close to the Arctic Circle in Norway, and in 2003 he earned the title of «Extreme Salad Man» after creating a salad using 537 varieties.

Sprinkled with recipes inspired by local traditional gastronomy, this truly original book is an entertaining adventure and a real milestone in climate-friendly vegetable growing from a pioneering expert.

Stephen Barstow is one of the world’s great edible plant collectors and his stories of encountering plants in the wild, tracking down seeds of rare species, and of course growing and cooking with these species are absolute treasures.

– Eric Toensmeier, Award-winning author of Paradise Lot and Perennial Vegetables