Tang og tare på Træna i midnattssol

Træna, solnedgang, copyright Christopher CC BY-NC 2.0

Praktisk info

Fra: 07.06.2019

Til: 10.06.2019

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris medlem: Kr 2000

Dette arrangementet er kun for medlemmer.
Bli medlem her

Workshop med Zoe Christiansen og Træna Foodlab

PÅMELDING PÅ DELTAGER.NO

På Træna finnes fjell og hav, masser av fisk og fugler– og de fleste arter tang og tare i store mengder.  Derfor etablerte Zoe Christiansen seg her, etter å ha vært en pionéer på tang som mat og gründer av Northern Company.  Nå inviterer vi til en lang helg på Træna i pinsen 2019 der du kan lære, sanke, lage og spise tang og tare under kyndig ledelse av Zoe og Træna Foodlab.

Træna er en øygruppe utenfor Helgelandskysten, på kanten til Storhavet. Polarsirkelen kutter rett gjennom øyene som har midnattssol fra slutten av mai til midten av juli. Selve workshopen foregår på øya Selvær (55 innbyggere), men det vil være mulig å finne overnatting på Husøy (400 innbyggere).  Det er bra båtforbindelse mellom øyene.

Opplegget er basert på at alle deltar aktivt i alle aktivitetene, fra sanking og rensing til matlaging og rydding. Tangmottaket  på Selvær og Grendahuset på Husøy blir basene.  Dette blir hovedaktivitetene:

  • Introduksjon til de norske artene av tang og tare og deres matverdi
  • Sanking av tang og tare fra land og båt (alle må ha med vadere, god saks og kurv)
  • Tørking av tang på fiskemottaket. Dere kan vakuumere fangsten og ta med hjem
  • Tilbereding av felles måltid både lørdag og søndag kveld.

Her kan du se en liten film om opplevelsen du kan forvente.

Tang og tare – et hav av mat –  Zoes kokebok

Northern Company – Zoes selskap

Midnattsolen gir lange dager og mange muligheter.  Det går an å avtale dykking og fisketur, men det beste er helt sikkert å legge inn en ekstra dag eller to til nyte alt man kan gjøre på disse spennende øyene.

Tenk Træna – alt du trenger å vite om Træna

Tidspunkter og opplegg

  • Fredag 7.6: Reisedag, ankomst på Træna med siste båten (16:15 fra Bodø er mest aktuell, men man kan også reise fra Lurøy)
  • Lørdag 8.6 og søndag 9.6: Workshop
  • Mandag 10.6: Reisedag,  ikke opplegg med workshop,  deltakere står fritt til å bruke dagen som de vil.

Vi kommer til å sett opp en fullstendig liste over avreisemuligheter etterhvert.  Dette vil bli fulgt opp av Steffen Eriksen fra Salten naturlag i Bodø, som vil være lokal koordinator før og under workshopen.

Deltakeravgift

Deltakeravgiften er kr 2000,- per person, som dekker alle aktiviteter og all mat lørdag og søndag.   Vi har maks 25 deltakere på workshopen.

Arrangementet er kun for medlemmer av Norges sopp- og nyttevektsforbund.  Workshopen arrangeres i samarbeid med Salten Naturlag og Helgeland sopp- og nyttevekstforbund, og deres medlemmer får rabatt på deltakeravgiften.

PÅMELDING PÅ DELTAGER.NO

Om avbestilling:

Innen 8 uker før: Full refusjon

Mellom 8 og 4 uker før:  50 % refusjon

Etter 2 uker før:  Ingen refusjon

Overnatting

Overnatting avtales etter egne ønsker og betales utenom.  Her er oversikten over tilbudene.   Det beste er selvsagt å finne et sted på Selvær, men opplegget tilpasses fergene mellom Selvær og Husøy.

For den som vil ha et billig og enkelt tilbud, så går det an å overnatte gratis på gulvet i to klasserom på gamle Selvær skole.  Vi regner med at det er plass til 4-5 personer i hvert rom.  Her må dere ha med alt dere trenger selv, alt vi tilbyr er gulvplass og gode vask- og dusjemuligheter.

Kontaktinfo:

Steffen Eriksen, Salten naturlag (stefferik@gmail.com; 924 89 977)

Pål Karlsen, NSNF  (pal@soppognyttevekster.no;   932 24 377)

Fra Træna. Dronebilde av holmed med båt og masse tang og tare. Hentet fra nettstedet til The Northern Company.

Træna. Tang og tare i mengder