Personvernerklæring

 

Personopplysninger

Personopplysninger betyr informasjon som direkte eller indirekte kan kobles til deg som individ. Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF) og medlemsforeningene innhenter personopplysninger ved medlemskap, abonnement på våre tidsskrifter, besøk på nettsidene, kjøp i nettbutikken, påmelding nyhetsbrevet og deltagelse på arrangement, kurs eller markedsførings relatert arbeid der slike opplysninger oppgis.

Du har rett til fullt innsyn i hvilke opplysninger som NSNF og medlemsforeningene har registrert på deg. Du kan kreve endring eller sletting av personopplysninger eller trekke tilbake samtykker du har gitt.

NSNF og medlemsforeningene oppbevarer personopplysninger så lenge formålet for innhenting av opplysningene er aktive eller at det finnes lovkrav som krever at opplysningene er lagret inntil en foreldelsesfrist. NSNF og medlemsforeningene skal kun ha de personopplysningene som er nødvendige for å oppfylle formålet som vi innhentet opplysningene for. Opplysningene deles ikke med tredjeparter.

NSNF lagrer personopplysninger i samsvar med gjeldende lover for personvern, se Datatilsynets sider for mer informasjon.

Alle spørsmål om innsyn, sletting og rutiner i forbindelse med dette, skal gjøres skriftlig til post@soppognyttevekster.no.

 

Formål

Administrative formål:

 

Medlemmer, abonnenter og tilknytning til medlemsforeninger eller forum.

NSNF og medlemsforeningene oppbevarer og behandler personopplysninger om aktive medlemmer og abonnenter av våre tidsskrifter. Personopplysninger vi oppbevarer og behandler er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, fødselsdato og kjøpshistorikk.
Disse opplysningene brukes for å kunne administrere medlemskapet, fakturere medlemskontingent/abonnement, dokumentere medlemstall, invitere til årsmøter og arrangementer. Og for å sende ut våre tidsskrifter og nyhetsbrev.

Personopplysninger lagres i vårt medlemsregister i Styreweb. Se Styrewebs personvernerklæring for mer informasjon.

 

Kunder i nettbutikk og deltagere på arrangement/kurs

Ved kjøp av produkter i nettbutikken eller påmelding på kurs/arrangementer på nettsiden soppognyttevekster.no, innhenter NSNF og medlemsforeningene personopplysninger som navn, adresse, betalingsmåte (ikke kredittkortdetaljer), telefonnummer, e-postadresse og IP adresse.

Formålet med personopplysningene er å sende ordrebekreftelse, håndtere utsendelse av ordre, administrere påmelding til arrangement, føre regnskap for ordre i nettbutikk og kurs/arrangement og følge opp kunde/deltager etter mottatt vare eller deltagelse på arrangement. Vi oppbevarer ikke kredittkortdetaljer og alle betalingstransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester.

Opplysningene oppbevares i tråd med kravene til foreldelsesfrist i lov om bokføring.

 

Nettforedrag

Som deltager på aktiviteter som nettforedrag (zoom e.l.) eller kurs på digital læringsplattform (moodle,) godkjenner man at navnet man bruker på sin zoom- eller moodlekonto, er synlig for både foredragsholder og andre deltagere.

Vi gjør opptak av alle våre nettforedrag, som brukes videre i vår digitale læringsplattform. Deltagere godtar, ved å godta personvernerklæring, at navnet på brukerkonto er synlig for andre deltagere på nettforedraget og for brukere på læringsplattformen. Kamera og mikrofon kan også være synlig på opptaket, om deltagere ikke slår disse av under nett foredraget.

Vi oppfordrer alle deltagere til å slå av både mikrofon og kamera før opptaket startes, for å unngå denne eksponeringen.

 

Markedsføringsformål:

 

Nyhetsbrev

NSNF og medlemsforeningene innhenter og lagrer ditt navn og din e-postadresse når du melder deg på nyhetsbrev. NSNF og medlemsforeningene du tilhører sender med jevne mellomrom ut nyhetsbrev med informasjon om turer, kurs, nyheter og lignende på e-post til både medlemmer og andre som har meldt sin interesse for å motta dette. Tjenesten leveres av Mailchimp, og du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å trykke på avmeldingsknappen på nyhetsbrevet. Se Mailchimps personvernerklæring for mer informasjon.

 

Informasjonskapsler (cookies)

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukerens datamaskin når brukeren åpner våre nettsider. NSNF og medlemsforeningene logger informasjon om besøkende helt anonymt med førsteparts informasjonskapsler og i google analytics.

Informasjonskapsler brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, registrere hvor brukeren beveger seg på nettstedet eller huske handlekurv i nettbutikken.

Analyseverktøyet Google Analytics brukes for å kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettsidene og genererer statistikk fra besøk og bruksmønstre på nettsiden. NSNF og medlemsforeningene bruker denne informasjonen for å utvikle nettsidene for en optimalisert brukeropplevelse.

Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan velge og begrense tilgangen til informasjonskapsler i din nettleser. Informasjon om hvordan man kan administrere informasjonskapsler finnes her.

Opplysningene som samles av Google Analytics kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Opplysningene lagres på Googles servere.

Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her.

Du kan reservere deg mot bruk av Google Analytics her.

Vi gjør oppmerksom på at å begrense tilgangen til informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten på nettsidene.

 

Spørsmål?

 

Dersom du har spørsmål vedr. personvernerklæringen, vennligst ta skriftlig kontakt med Norges sopp- og nyttevekstforbund på post@soppognyttevekster.no