Krekling og bjørnebær med Øyvind Stranna Larsen

Praktisk info

Dato: 10.05.21

Tidspunkt: 20:00 - 21:00

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris fra: Gratis

Arrangementet er allerede ferdig

To bær for prisen av ett i kveld!

Krekling er et relativt lite utnyttet bær i Norge, selv om det fins over hele landet og høyt opp i fjellet. Tradisjonelt kjent som krekling, krøkling, krøkebær, skrekling, kråkebær, kråkeskit(!) og faktisk også bjørnebær, brukt i folkemedisin og til blekk og fiskegarnfarging, til sopelime og til koking av søtsaken treak: Vi slår et slag for mer bruk av kreklingen, og kanskje særlig til saft, som vi håper å få en riktig god oppskrift på!

Om kreklingen har blitt kalt bjørnebær har den mistet det navnet nå: Bæret vi kjenner som bjørnebær er stort og saftig og i familie med bringebær. Bjørnebær er et mer varmekjært bær, og trives nok best lengst sør, særlig i Agder, men du finner dem nord til Møre og inn i landet til Hallingdal. Det vokser 40 forskjellige bjørnebærarter i Norge. Lær mer om dem med Øyvind Stranna Larsen!