Nasjonal kartleggingssamling 2024

Praktisk info

Fra: 15.08.2024 17:00

Til: 18.08.2024 16:00

Adresse: Hallingdal Folkehøgskule, Skagavegen, Gol, Norge

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Antall ledige plasser: 9

Pris fra: 1500 kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Bli med til Gol i Hallingdal 15.-18. august

Det blir soppkartlegging med fokus på fjellsopper.  Innkvartering på Hallingdal folkehøgskule med utflukter til spennende fjellterreng.  Hver forening har i utgangspunktet én plass og bestemmer hvem som skal delta. 

Gol er en kommune midt i Hallingdal i Buskerud fylke. Kommunen grenser i nord til fjellkommunen Hemsedal med fjell opp i nesten 2000 moh. Kartlegging vil foregå i begge kommunene. Området strekker seg fra 175 moh. ved Krusedokki ved Hallingdalselva helt sør i Gol, og opp til Høgeloft nord i Hemsedal på 1920 moh. Naturen i området er variert med fjell, skog og kulturlandskap. Kjente landemerker er Skogshorn i Hemsedal 1728 moh. og Hydnefossen og Rjukandefossen.

Det blir et spesielt fokus på fjellsopper, og fjellområdene i Hemsedal er dårlig undersøkte. Områdene rundt Søråsvegen som går fra Liagardane i Gol i retning Bagn i Valdres, øst i Gol kommune har også svært få funn. Her er det mye fjellskog. Områdene i Golreppen nær folkehøgskulen, er kjent for et rikt kulturlandskap.

Det er også en rikere lavereliggende skoger i Gol kommune. Interessante funn som ligger i Artskart er lillaknollslørsopp (EN), børstebrunpigg (VU), marsipanstorpigg (VU), frygiaslørsopp (EN)  og huldrebeger (NT),

Skogshorn med Helsingvatnet i forgrunnen.   Foto:  Nathanael Fogh Nordentoft  CC Wikimedia

 

Det faglige opplegget
Under samlingen blir det feltmykologi/praktisk kartlegging i felt med bruk av gps, soppbestemmelse makroskopisk/mikroskopisk, registrering i Artsobservasjoner og kveldsforedrag.  Vi kommer til å ha fem mikroskoper tilgjengelig.

Program sendes ut seinere, men vi legger opp til frammøte på Folkehøgskulen torsdag 15.8. kl. 17.00. Under samlingen blir det kartleggingsturer i grupper, noen felles befaringer søndag, artsbestemmelser i provisorisk lab. på folkehøgskolen og foredrag om naturen i Gol og Hemsedal og sopprelaterte emner. Avslutning blir tidlig ettermiddag på søndag 18.8.

Det praktiske opplegget

Innkvartering blir på Hallingdal folkehøgskole.  Her vi vil ha arbeidsrom og får servert alle måltider.   Det blir frokost der man smører sin egen lunsjpakke og får fylt opp termosen (som må settes fram kvelden før).   Det blir overnatting i dobbeltrom, men det vil være noen enkeltrom tilgjengelig mot et tillegg.  Dette blir organisert senere,  og  vi tar ikke forhåndsbestillinger.    Rommene holder enkel standard,  med flere felles toaletter og dusjrom på gangen.   Man må ha med eget håndkle og sengetøy.    Oppgi eventuelle dietthensyn i kommentarfeltet ved påmeldingen.

Nasjonal kartleggingssamling er det nye navnet på det som tidligere var Sabimas soppfaglige samling.  Sabima har ikke lenger egne midler til denne samlingen og derfor må NSNF finansiere det via diverse tilskudd og egne midler.   Det innebærer at “godet” skal deles i hele miljøet og påmeldingen gjøres i regi av foreningen.   Hver forening får i utgangspunktet én plass,  men det er mulig å spørre om én til når man har et ønske om å bygge kartleggingsmiljøet internt.

Hver deltaker betaler en egenandel på kr 1500 (tredagers-satsen).   Dette betales ved påmeldingen.    I etterkant av samlingen får man så refundert reisekostnader etter Praksis for reisestøtte i NSNF (krever innlogging)

Ta kontakt med oss på post@soppognyttevekster.no om foreningen må få faktura.  Vi trenger samtidig navn og personopplysninger som voksensopplæringsforbundet krever (navn, gateadresse, postnummer, poststed, mobil, epost, fødselsår).