Prøve for nyttevekstkyndige 14/6 – Oslo

Praktisk info

Dato: 14.06.23

Tidspunkt: 09:00 - 16:00

Adresse: Schweigaards gate 34F, 0191 Oslo, Norge

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris fra: 650 kr

Arrangementet er stengt for påmelding

Prøve for sertifisering av nyttevekstkyndige.

Prøve for nyttevekstkyndige er en prøve som Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF) arrangerer. Bestått prøve gir sertifisering som nyttevekstkyndig, og betyr i praksis at man har oppnådd kompetansen som kreves for å være kurs- og turleder for NSNF og medlemsforeninger.

Prøven består av to deler, der første del handler om å artsbestemme nyttevekster og kategori spiselighet, fra kursets 120 pensumarter. Denne delen er skriftlig. Ca. 30 arter på 20 minutter.

I andre del av prøven er eksamensformen muntlig, og man skal svare på spørsmål om giftige planter, forgiftningsløp og alvorlighetsgrad. Og evt. avklaringsspørsmål om første del av prøven. Andre del av prøven varer i  ca. 10 minutter.

Prøve for nyttevekstkyndige vil i år bli avholdt i Oslo og Trondheim.

Prøveavgift
Alle kan ta prøve, både de som har gått nyttevekstkyndigkurs og privatister. Prøveavgift er kr 650,- for medlemmer og kr 1000,- for ikke-medlemmer.

Ønsker du å bli kurs- og turleder i 2023, kan du gjerne sjekke med foreningen din om de har refusjonsordninger for kurs- og prøveavgift. Det er mange foreninger som har det.

Praktisk informasjon
Meld deg på prøven og skriv gjerne inn i kommentarfeltet om du har spesielle behov i forhold til reisevei og tidspunkt for prøve. Alle prøvene settes opp på dagtid (kontortid).

Du vil få tilsendt en e-post med bekreftelse av tid og annen praktisk informasjon før prøven skal avholdes.

Forberedelser
Bruk dagene frem til prøven på å gå i naturen, gjerne sammen med de andre fra din forening som skal opp til prøven i år. Det er mye enklere å lære og repetere, dersom dere gjør det sammen!

Eksamensressurser

Pensumliste 2023

 

Lykke til på prøven!

 

 

 

Oppmøtedetaljer

Norges sopp- og nyttevekstforbund
Schweigaards gate 34F
0191 Oslo
Nærmeste parkeringshus er: Grønlands Torg P-hus, Tøyenbekken 21, 0188 Oslo