Prøve for nyttevekstkyndige 22/6 – Trondheim

Praktisk info

Dato: 22.06.24

Tidspunkt: 09:00 - 17:00

Adresse: NTNU Ringve botaniske hage, Lade alle 58, 7041 Trondheim, Norge

Forening: NSNF

Region: Trøndelag

Antall ledige plasser: 7

Pris fra: 650 kr

Bestill / Meld på

Ved å melde deg på godtar du at vi lagrer mailadressen din og kan bruke den til å sende deg nyhetsbrev. Dette abonnementet kan du avslutte når du vil. Se også vår personvernserklæring

Påmeldingsfrist: 31.05.2024 14:00

Prøve for sertifisering av nyttevekstkyndige.

Prøve for nyttevekstkyndige er en prøve som Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF) arrangerer. Bestått prøve gir sertifisering som nyttevekstkyndig, og betyr i praksis at man har oppnådd kompetansen som kreves for å være kurs- og turleder for NSNF og medlemsforeninger.

Prøven består av to deler, der første del handler om å artsbestemme nyttevekster og kategori spiselighet, fra kursets 120 pensumarter. Denne delen er skriftlig. Ca. 30 arter på 20 minutter.

I andre del av prøven er eksamensformen muntlig, og man skal svare på spørsmål om giftige planter, forgiftningsløp og alvorlighetsgrad. Og evt. avklaringsspørsmål om første del av prøven. Andre del av prøven varer i  ca. 10 minutter.

Prøve for nyttevekstkyndige vil i år bli avholdt i Oslo, Trondheim og Stavanger.

Prøveavgift
Alle kan ta prøve, både de som har gått nyttevekstkyndigkurs og privatister. Prøveavgift er kr 650,- for medlemmer og kr 1000,- for ikke-medlemmer.

Ønsker du å bli kurs- og turleder i 2025, kan du gjerne sjekke med foreningen din om de har refusjonsordninger for kurs- og prøveavgift. Det er mange foreninger som har det.

Praktisk informasjon
Meld deg på prøven og skriv gjerne inn i kommentarfeltet om du har spesielle behov i forhold til reisevei og tidspunkt for prøve.

Du vil få tilsendt en e-post med bekreftelse av tid og annen praktisk informasjon før prøven skal avholdes.

Forberedelser
Bruk dagene frem til prøven på å gå i naturen, gjerne sammen med de andre fra din forening som skal opp til prøven i år. Det er mye enklere å lære og repetere, dersom dere gjør det sammen!

Eksamensressurser

Pensumliste 2024

 

Oppmøtested for prøven kommer.

LYKKE TIL PÅ PRØVEN!

Oppmøtedetaljer

Ringve botaniske hage. Lade Allé 58, 7041 Trondheim