SKOGENS HEMMELIGE SPRÅK

Foto: Astrid Fadnes

Praktisk info

Fra: 15.06.2024 12:00

Til: 16.06.2024 15:00

Adresse: Ny Jord Vegen 275, 2423 Østby, Norge

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Antall ledige plasser: 8

Pris fra: 2500 kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

EN KUNSTOPPLEVELSE MED KAROLINE SÆTRE OG ØYVIND NOVAK JENSSEN

KVAE & BARK er en kunstnerduo som arbeider med sanking som metode både for mat og kunst. Deres arbeider er både skulpturelle og immaterielle – da de ofte lager opplevelser for publikum som handler om mer enn bare de konkrete råvarene som måltider kan basere seg på.

Denne helgen inviterer Karoline og Øyvind til en opplevelse for alle sanser. Vi skal ut i skogen som omgir eiendommen deres Rognli på Ny Jord i Trysil – her skal vi sanke, bearbeide, smake og oppleve. Ikke bare har Karoline og Øyvind en god kunnskap om hva som finnes av spiselige råvarer rundt eiendommen sin, de er også utdannede billedkunstnere som arbeider med naturen som både tematikk, inspirasjon, metode og som scene for sine prosjekter. Vi skal få ta del i både kunst- og matopplevelser, og deltagerne vil reise fra Ny Jord med en rekke nye smaker og inntrykk i sine sankeposer!

Øyvind er i tillegg til kunstner utdannet kokk og har tidligere vært på kokkelandslaget, deltatt i Bocuse d’Or og jobbet på flere anerkjente restauranter. Hans lidenskap for mat vil komme kursdeltagerne til gode flere ganger gjennom helgen, men spesielt på lørdag kveld – da kunstnerne vil holde en festmiddag bestående av flere retter som sammen utgjør en kunstopplevelse for flere sanser. Denne helgen er dedikert til alle dem som elsker naturen og de opplevelsene den kan gi både smaksmessig og opplevelsesmessig!

I tillegg til å stille med råvarer, kunnskap og opplevelser, vil kunstnerne brygge et eget ølbrygg til deltagerne med tittel NY SOMMER PÅ NY JORD som deltagerne selvfølgelig både vil få smake på i vakre omgivelser, og få med seg hjem. Kunstnerne vil også drysse flere overraskelser på deltagerne gjennom helgen.

 

PRISER

2500,-  (medlem),  3000,-  (ikke medlem) inkl. alt materiell, en performance/forestilling, eget øl, alle måltider og ellers andre overraskelser.

Bli medlem for kr 500,- her og støtt en frivillig organisasjon samtidig som du får et flott medlemsblad fire ganger i året.

PAKKELISTE:

telt og det du ellers trenger for å sove komfortabelt

klær etter vær

spikkekniv

godt humør

PROGRAM:

Lørdag 15. juni

12:00 – ANKOMST OG LUNSJ

Karoline og Øyvind ønsker velkommen til Ny Jord, og vi starter dagen med å spise lunsj som kunstnerne delvis har tilberedt til oss. Vi får en introduksjon til helgen og stedet vi er på, og blir litt kjent rundt bordet. Vi gjør de siste forberedelser av maten i fellesskap. Mens vi spiser holder Karoline og Øyvind en presentasjon av sitt kunstnerskap og hvordan de jobber med sanking, mat og kunst. Etter lunsj blir det tid til å sette opp telt og få en liten omvisning.

Vi fortsetter dagen med noen praktiske øvelser som legger grunnlaget for kunstopplevelsen senere på kvelden. Vi snakker om de forskjellige materialene vi har tilgjengelig, og blir litt kjent med omgivelsene rundt eiendommen.

Mot ettermiddagen blir det mulighet for en liten hvil, eller kanskje et bad om været tillater det, før vi samles igjen for å gå i samlet flokk til kveldens festmiddag.

19:00 – FESTMIDDAG OG KUNSTOPPLEVELSE

Karoline og Øyvind har produsert en helt egen kunstopplevelse for deltagerne. Denne består av en smaksmeny med flere retter og tilhørende elementer ute i skogen. Her er det bare å glede seg til en helt spesiell middagsopplevelse!

Søndag 16. juni

09:00 FROKOST

Vi spiser frokost tilberedt via eiendommens mange fasiliteter. Vi spiser hjemmebakt brød og smaker på forskjellige råvarer fra kunstnernes tørrvarelager. Etter frokost blir det sanketur langs jordene på Ny Jord.

Avhengig av vær og hvor langt de forskjellige sankeråvarene har kommet, ser vi om vi setter i gang et røykeprosjekt, eller kanskje har det blomstret nok til at vi kan lage oss en deilig saft. Vi forsøker i hvert fall å bearbeide noen av råvarene vi har sanket, og snakker om de forskjellige sankeråvarene og potensialet som ligger i naturen rundt oss.

12:00 LUNSJ  OG AVSLUTNING

Vi forbereder lunsj i fellesskap og har fokus på å lage opplevelse rundt måltidet. Vi dekker bord, plukker blomster, tilbereder, anretter og spiser i fellesskap. Avslutning innen klokken 15.

Oppmøtedetaljer

Ny Jord Vegen 275 er hjemme på småbruket til Karoline og Øyvind. Dette er utgangspunktet for opplegget.