Soppkulturreise til Polen 3.-8. oktober

Praktisk info

Fra: 03.10.2022 18:00

Til: 08.10.2022 12:00

Adresse: Wrocław, Polen

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Antall ledige plasser: 16

Pris fra: 2500 kr

Påmelding

Dette arrangementet er kun for medlemmer, logg in for å melde deg på

Bli med og opplev et ekte soppland!

Etter to år med utsettelser er vi nå tatt den endelige bestemmelsen om at turen til Polen skal gjennomføres, selv med situasjonen i nabolandet Ukraina.  Vårt område vil være langt fra grensen, og det er faktisk viktig at vi ikke lager unntakstilstander når det ikke er nødvendig.  Turopplegget vårt kommer til å være helt trygt.  

Fra vi først lanserte turen er også reiseledergruppen utvidet. Kasza Koprowska er fortsatt turleder sammen med Anders Grande, og med seg på turen tar de også sin lille datter på halvannet år.  Hun har fått navnet Amanita og må derfor tidlig krøkes!  Kasza og Anders er fortsatt meget aktive med  sankebedriften Onkel Trolls Spiskammer,  men har nå flyttet til Grenland og er aktive i Grenland soppforening. 

Vi legger turen til området Jelenia Góra i Vest-Polen, der Kasza kommer fra.  Her er det rike soppskoger og levende soppmattradisjoner.  Detaljene jobber vi med, men har nå låst opplegget til perioden mandag 3. til lørdag 8. oktober.  Første og siste dagen blir i regionshovedstaden Wrocław,  der Kasza har studert der i 6 år.  Det er rimelige flyforbindelser med Wizzair og Ryanair fra Torp.  

Reisen vil passe alle som er interessert i sopp. Du vil få et møte med polske sopptradisjoner og gå på tur i soppskogene der. Du vil raskt oppdage at det vi kaller «soppinteressert» her hjemme er barnekunnskap i Polen. Her må du tidlig ut i skogen for å sikre deg fangst!  Det blir ikke bare sopp, vi kommer også til å legge veien innom interessante steder på veien.   Vi kommer til å disponere en felles buss på hele reisen,  det er sosialt og praktisk. 

Vi har dette som intensjonsplan så langt, og kommer til å fylle inn med konkret innhold fortløpende.  

Mandag 3.10 Frammøte på kvelden,  informasjonsmøte, overnatting

Tirsdag 4.10 Første sopptur + ettermiddags/kveld-opplegg 

Onsdag 5.10 Andre sopptur + ettermiddags/kveld-opplegg 

Torsdag 6.10   Kurs i polsk soppmatlaging

Fredag 7.10    Tredje sopptur + ettermiddags/kveld-opplegg 

Lørdag 8.10   Oppsummering og avrunding.  

Turen begynner og slutter i Wrocław. Du må altså selv komme deg dit, enten direkte fra Torp eller via en annen polsk by,  i kombinasjon med ekstra feriedager.  

Vi har ikke endelig pris på opplegget foreløpig, men er i dialog med en polsk reisepartner i Wrocław.  Vi kommer til å legge opp til normal standard på overnatting og servering og Polen er ganske rimelig i utgangspunktet. Prisen vil være en «pakkepris» for buss, hotell, mat, alle inngangsbilletter, etc.  

Det er plass til 20 deltakere på turen.