Workshop om tang og tare i Engelsviken 20.-21. april

Foto: Ting med Tang

Praktisk info

Fra: 20.04.2024 10:00

Til: 21.04.2024 16:00

Adresse: Ting med Tang AS, Moloveien, Engelsviken, Norge

Forening: NSNF

Region: Viken

Pris fra: 3000 kr

Bestill / Meld på

Ved å melde deg på godtar du at vi lagrer mailadressen din og kan bruke den til å sende deg nyhetsbrev. Dette abonnementet kan du avslutte når du vil. Se også vår personvernserklæring

Påmeldingsfrist: 01.04.2024 00:00

Lær arter og hvordan de kan brukes på kjøkkenet

Tang og tare er i vinden og mange av våre medlemmer vil lære mer.  Derfor byr vi på en spennende helg med artskunnskap, sanking, matlaging med tang og tare, og kurs i brygging av villmjød (med nyttevekster), i samarbeid med våre gode venner i Ting med Tang (TmT) på deres kurssenter i Engelsviken utenfor Fredrikstad.  Engelsviken ligger en times kjøretur fra Oslo og det er mulighet å reise dit med kollektiv transport.

På workshopen får du en god introduksjon til de mest vanlige tang- og tareartene og hvordan de skal sankes bærekraftig og hva du kan bruke dem til å kjøkkenet.  Vi skal sanke og lage mat sammen, og opplegget passer både til dere som vil lære for egen del eller få et grunnlag for selv å holde kurs der dere bor.  Dere får på siste dagen mulighet til å ta med tang og tare hjem.

Bjørn og Anne-Lise Viken fra Ting med Tang står for det praktiske og faglige opplegget.

Lørdag:
Starter med sanke-kurs ute pga. fjæra klokken 10:30 etterfulgt av tangkurs. Før tangkurset (som blir innendørs) blir det lunsj i fjæra om været er ok. Tangkurset er delt opp i en teoridel med artskunnskap, matlaging og sanketips.
Senere deltar alle med å lage middag/buffet hvor tangen som er sanket blir med i alle rettene. Dagen avsluttes med et deilig festmåltid som alle er med på å gjøre i stand.

Søndag: Mjødkurs med ingredienser fra naturen starter kl. 1000 – 1200. Her får du smaksprøver samt lære hvordan du kan lage din egen villmjød og du får med deg oppskrifter.
Kursholder Mjød: Live S. Danielsen fra www.norskmjød.no

Foto: Live Danielsen

 

Søndagen avsluttes med lunsj og oppsummering, samt egensanking for de som ønsker å ha med seg råvarer hjem.

 

Vi har leid to store leiligheter ytterst på brygga i Engelsviken rett ved siden av Ting med Tangs kurslokaler i Moloveien 4. Her vil dere bli innkvartert i dobbeltrom og noen flersengsrom.  Workshopen vil foregå både i leilighetene, i kurslokalene til Ting med Tang og i Flåtavika 15 minutters gange unna. Det er god parkering rett ved kurslokalet og leilighetene.

Prisen for hele helgen er kr 3000,- for medlemmer av NSNF og 3500,- for ikke-medlemmer.  Det inkluderer overnatting og alle måltider unntatt frokost, som dere selv må stå for.  Det er kjøleskap og alt dere trenger i leilighetene.

 

PROGRAM (Med forbehold om endringer i program)

Lørdag

10:30 Oppmøte i Moloveien ved Ting med Tang og start på Tangkurs i fjæra

11:00 Sanking av tang

12:00 Lunsj ute (om været er ok)

13:30 Teori i undervisningslokale – Dypdykk om tang og tare

15:00 Praktisk matlaging

17:00 Pause

18:00 Buffet

Søndag

Frokost som den enkelte har medbrakt i leilighetene

10:00 Foredrag om Mjød med Live Danielsen

 

Pause

12:00 Oppsummering av helgen

12:30 Lunsj med restemat etter buffeen og noe nytt

13:30 Sanking til eget bruk for de som ønsker

 

Foto: Ting med tang

Foto: Ting med tang

Foto: Ting med tang

Foto: Ting med tang

 

 

 

Oppmøtedetaljer

Kjørt til Engelsviken brygge, det er lett å finne fram.