Workshop om tang og tare i Engelsviken 14.-16. april

Foto: Ting med Tang

Praktisk info

Fra: 14.04.2023 15:00

Til: 16.04.2023 16:00

Adresse: Ting med Tang AS, Moloveien, Engelsviken, Norge

Forening: NSNF

Region: Viken

Pris fra: 4000 kr

Arrangementet er stengt for påmelding

Lær arter og hvordan de kan brukes på kjøkkenet

Tang og tare er i vinden og mange av våre medlemmer vil lære mer.  Derfor byr vi på en spennende helg med artskunnskap, sanking, matlaging og kreative tangbilder i samarbeid med våre gode venner i Ting med Tang (TmT) på deres kurssenter i Engelsviken utenfor Fredrikstad.  Engelsviken ligger en times kjøretur fra Oslo og det er mulighet å reise dit med kollektiv transport.

På workshopen får du en god introduksjon til de mest vanlige tang- og tareartene og hvordan de skal sankes bærekraftig og hva du kan bruke dem til å kjøkkenet.  Vi skal sanke og lage mat sammen, og opplegget passer både til dere som vil lære for egen del eller få et grunnlag for selv å holde kurs der dere bor.  Dere får på siste dagen mulighet til å ta med tang og tare hjem.

Bjørn og Anne-Lise Viken fra Ting med Tang står for det praktiske og faglige opplegget.  I tillegg har vi med oss Rita Amundsen fra Solskinnet som demonstrerer fermentering og som også vil veilede om alt vi finner av ville strandplanter gjennom helgen.  Med oss er også Melanie Endemann fra Melamis som vil lære dere tangpressing og som også blir vår fridykker som kan hente opp tareartene som vokser litt dypere.

Vi har leid to store leiligheter ytterst på brygga i Engelsviken rett ved siden av Ting med Tangs kurslokaler i Moloveien 4. Her vil dere bli innkvartert i dobbeltrom og noen flersengsrom.  Workshopen vil foregå både i leilighetene, i kurslokalene til Ting med Tang og i Flåtavika 15 minutters gange unna. Det er god parkering rett ved kurslokalet og leilighetene.

Prisen for hele helgen er kr 4000,- for medlemmer av NSNF og 4500,- for ikke-medlemmer.  Det inkluderer overnatting og alle måltider unntatt frokost, som dere selv må stå for.  Det er kjøleskap og alt dere trenger i leilighetene.

PROGRAM

 

Fredag 14.4.23

15.00 – 17.30 ankomst og tildeling av rom.  Det skjer i Moloveien 4.

17.30 Kaffe/te/vann og noe å bite i – pizza med tang og tare  i TmTs kurslokaler

18.00 Workshopen åpner

18.15 Foredrag om sanking av tang og tare, ved Anne-Lise og Bjørn Viken fra Ting med Tang

19.00 Pause

19.15 Foredrag om fermentering av tang og tare og andre vekster, ved Rita Amundsen

20.00  Smaksprøver og suppe tilberedet av kokk Linda Kristell Kjennerud

 

Lørdag 15.4.22

Frokost som den enkelte har medbragt, i leilighetene

08.30 Sanking av tang og tare i Flåtavika

11.00 Lunsj i Flåtavika

12.00 Rensing av tang og tare i Ting med Tang sine kurslokaler

13.00 Praktisk matlaging i grupper

17.00 Pause

18.00 Buffet med rettene vi har laget

 

Søndag 16.4.22

Frokost som den enkelte har medbragt, i leilighetene

10.00 Foredrag om tangpressing og hvordan lage flotte dekorasjoner med tang og tare, av Melamis Endemann

10.45 Pause

11.00 Foredrag om tang og tare som en bærekraftig ressurs for fremtiden og en ny næring i Norge samt tips til hvordan holde egne kurs om tang og tare, ved Anne-Lise og Bjørn

12.00 Avslutning

12.30 Lunsj med alle rester fra helga og noe nytt

13.30 Sanking av tang til eget bruk

 

 

 

 

Oppmøtedetaljer

Kjørt til Engelsviken brygge, det er lett å finne fram.