Workshop om tang og tare i Engelsviken 14.-16. april

Praktisk info
Fra: 14.04.2023 15:00
Til: 16.04.2023 16:00
Adresse: Ting med Tang AS, Moloveien, Engelsviken, Norge
Forening: NSNF
Region: Viken
Pris fra: 4000 kr
Ledere
Bestill / Meld på
Ved å melde deg på godtar du at vi lagrer mailadressen din og kan bruke den til å sende deg nyhetsbrev. Dette abonnementet kan du avslutte når du vil. Se også vår personvernserklæringPåmeldingsfrist: 05.04.2023 00:00
Lær arter og hvordan de kan brukes på kjøkkenet
Tang og tare er i vinden og mange av våre medlemmer vil lære mer. Derfor byr vi på en spennende helg med artskunnskap, sanking, matlaging og kreative tangbilder i samarbeid med våre gode venner i Ting med Tang (TmT) på deres kurssenter i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Engelsviken ligger en times kjøretur fra Oslo og det er mulighet å reise dit med kollektiv transport.
På workshopen får du en god introduksjon til de mest vanlige tang- og tareartene og hvordan de skal sankes bærekraftig og hva du kan bruke dem til å kjøkkenet. Vi skal sanke og lage mat sammen, og opplegget passer både til dere som vil lære for egen del eller få et grunnlag for selv å holde kurs der dere bor. Dere får på siste dagen mulighet til å ta med tang og tare hjem.
Bjørn og Anne-Lise Viken fra Ting med Tang står for det praktiske og faglige opplegget. I tillegg har vi med oss Rita Amundsen fra Solskinnet som demonstrerer fermentering og som også vil veilede om alt vi finner av ville strandplanter gjennom helgen. Med oss er også Melanie Endemann fra Melamis som vil lære dere tangpressing og som også blir vår fridykker som kan hente opp tareartene som vokser litt dypere. Linda Kristell Kjennerud har ansvaret for å organisere matlagingen, men husk at det er dere som skal gjøre det meste, for å lære.
Vi har leid to store leiligheter ytterst på brygga i Engelsviken rett ved siden av Ting med Tangs kurslokaler i Moloveien 4. Her vil dere bli innkvartert i dobbeltrom og noen flersengsrom. Workshopen vil foregå både i leilighetene, i kurslokalene til Ting med Tang og i Flåtavika 15 minutters gange unna. Det er god parkering rett ved kurslokalet og leilighetene.
Prisen for hele helgen er kr 4000,- for medlemmer av NSNF og 4500,- for ikke-medlemmer. Det inkluderer overnatting og alle måltider unntatt frokost, som dere selv må stå for. Det er kjøleskap og alt dere trenger i leilighetene.
PROGRAM
Fredag 14.4.23
15.00 – 17.30 ankomst og tildeling av rom. Det skjer i Moloveien 4.
17.30 Kaffe/te/vann og noe å bite i – pizza med tang og tare i TmTs kurslokaler
18.00 Workshopen åpner
18.15 Foredrag om sanking av tang og tare, ved Anne-Lise og Bjørn Viken fra Ting med Tang
19.00 Pause
19.15 Foredrag om fermentering av tang og tare og andre vekster, ved Rita Amundsen
20.00 Smaksprøver og suppe tilberedet av kokk Linda Kristell Kjennerud
Lørdag 15.4.22
Frokost som den enkelte har medbragt, i leilighetene
08.30 Sanking av tang og tare i Flåtavika
11.00 Lunsj i Flåtavika
12.00 Rensing av tang og tare i Ting med Tang sine kurslokaler
13.00 Praktisk matlaging i grupper
17.00 Pause
18.00 Buffet med rettene vi har laget
Søndag 16.4.22
Frokost som den enkelte har medbragt, i leilighetene
10.00 Foredrag om tangpressing og hvordan lage flotte dekorasjoner med tang og tare, av Melamis Endemann
10.45 Pause
11.00 Foredrag om tang og tare som en bærekraftig ressurs for fremtiden og en ny næring i Norge samt tips til hvordan holde egne kurs om tang og tare, ved Anne-Lise og Bjørn
12.00 Avslutning
12.30 Lunsj med alle rester fra helga og noe nytt
13.30 Sanking av tang til eget bruk
Oppmøtedetaljer
Kjørt til Engelsviken brygge, det er lett å finne fram.