OBS! Er du medlem?

For å få medlemspris, må du være
Foreningene kan bestille på e-post til post@soppognyttevekster.no

Noriko på eventyr i tangen

Ordinær pris: 199kr

34 på lager

Beskrivelse

Noriko er en nysgjerrig liten figur som kjenner til alle hemmeligheter om tang og tare, de store algene du finner i havet. Når hun er sugen på noe godteri, langer hun snacks av sukkertare og lakrissnører av martaum. De er sprø og morsomme å tygge på og smaker salt som havet. Hun mumser dem mens hun hører på havets brus under skulpetangen. Det kan hun trenge etter å ha holdt orden på den aktive japanske drivtangen hele dagen.

Tang er mer i skuddet enn noen gang. Den er ikke bare nyttig mat, den er også bra for klimaet og det biologiske mangfoldet. Tang kan dessuten brukes til å lage emballasje, fôr, varme, drivstoff, medisiner og mye annet.

I denne boka tar Noriko deg med på eventyr blant tang og tare og lærer deg morsomme ting om de vanligste artene. Du får også trylle med tangens farger, regne ut alderen på den, lage vakre bilder og sprø tangsnacks.

Skrevet av Marie Lenngren, marinbiolog. Illustrert av Ingmari Åkerman, lærer og kunsthistoriker. Oversatt fra svensk av Bjørn og Anne-Lise Viken, som driver selskapet Ting med tang. De har en ressursnettside hvor du kan leke og lære mer om tang og tare med Noriko.