Norges sopp- og nyttevekstforbund har i samarbeid med Jim-André Stene fra Trøndelag Sankeri, forfatter og kokk Jørgen Ravneberg og Trondheim sopp- og nyttevekstforening produsert en podkast-serie med navn Sankeren og kokken.
Her kan du lytte på første episode: Sankeren og kokken | Vårens beste nyttevekster
Her kan du lytte på andre episode: Sankeren og kokken | Havets delikatesser
Her kan du lytte på tredje episode: Sankeren og kokken| Trærnes mangfold
Her kan du lytte på fjerde episode: Sankeren og kokken| Vill Salat
Her kan du lytte på femte episode: Sankeren og kokken| Syrearter
Her kan du lytte på sjette episode: Sankeren og kokken| Sommervekster
Her kan du lytte på syvende episode: Sankeren og kokken| Spiselige blomster
Her kan du lytte på åttende episode: Sankeren og kokken| Strandvekster
Her kan du lytte på niende episode: Sankeren og kokken| Kryddervekster
Her kan du lytte på tiende episode: Sankeren og kokken| Aromaer
Her kan du lytte på ellevte episode: Sankeren og kokken| Enkle og gode matsopper
Her kan du lytte på tolvte episode: Sankeren og kokken| De beste matsoppene
Her kan du lytte på trettende episode: Sankeren og kokken| Høstvekster
Her kan du lytte på fjortende episode: Sankeren og kokken| Gode sopper
Her kan du lytte på femtende episode: Sankeren og kokken| Konservering
Youtube video om konservering tilhørende episode 15
Her kan du lytte på sekstende episode: Sankeren og kokken | Røtter
For å følge med på nye episoder direkte i spotify, itunes, google play eller lignende plattformer, kan du finne alternativer for avspillingsprogrammer i anchor, eller søke opp på soppognyttevekster.no direkte i programmet du bruker. Velg “follow/følg” i plattformen du foretrekker å bruke, så vil nye episoder komme direkte til din spilleliste.
Sjefsanker Jim-André Stene og kjøkkensjef Jørgen Ravneberg er gamle venner som har funnet tonen på et nytt område: sopp og ville vekster og hvordan de brukes på kjøkkenet. Vi skal følge dem hver uke framover til godt ut på høsten, se hva som er i sesong og lære hva de kan bruke hvordan de kan brukes til spennende matretter slik som profesjonelle kokker.
Sammen vil Jim-André og Jørgen dele sin kunnskap om og entusiasme over alt som kan sankes i naturen og hvordan vi kan bli flinkere til å bruke denne fantastiske ressursen. Hver sending omfatter 4-6 planter eller sopp, hvilke kjennetegn de har, hvordan man sanker og tar vare på fangsten i skogen og helt fram til kjøkkenet, der Jørgen forteller og viser hvordan de kan tilberedes.