Fugde med traktkantarell | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Fugde med traktkantarell

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vinter og Høst

Hva vil du lage?: Desserter

Tilberedning: Koke og Bake

Sankeråvare

Stikkord

Traktkantarell Craterellus tubaeformis Dessert Karamell Fudge Jul Konfekt

Om oppskriften

Lær å lage fugde/karamell med ville smakstilsetninger.

Oppskriften er delt av Siri Bjoner fra Follo sopp- og nyttevekstforening.

Fotograf oppskrift: Daniel Zonnenveldt

Fotograf sankeråvare: Jim-André Stene.

 

Sankeråvare

Traktkantarell - Craterellus tubaeformis

Ingrediens

125 g smør

10 g knust tørket traktkantarell

150 g brunt sukker

400 g søt kondensert melk

100 g hvit sjokolade

 

Fremgangsmåte

Smelt smøret og den knuste soppen sammen i en kjele. Jo lenger de står, desto mer smak blir det i smøret.

Tilsett sukkeret og melken og rør sammen. Kok under konstant omrøring i 15 minutter.

Ta kjelen av varmen og smelt inn sjokoladen. Blandingen stivner fort, så det lønner seg å jobbe raskt! Når sjokoladen er smeltet inn i blandingen, hell alt i en form og sett til avkjøling på benken over natten.

Del opp i passende biter og pakk inn i cellofan. Fudgen kan fryses, og den har lang holdbarhet i kjøleskap.

 

Se video med oppskrift her