Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Steke
Torskemiddagrester? Har du hvit fisk og poteter er du langt på vei til disse gode restefiskekakene. Blir så glad når jeg får brukt opp rester. Du kan selvfølgelig lage denne retten uten middagsrester også. I kjøleskapet har jeg ramsløkpuré på glass som er den hemmelige ville gode smaksforsterkeren i disse gode kakene. Har du ikke det tenker jeg at hvitløk og eller gressløk smaker topp også.
Oppskriften gir ca. 14 restefiskekaker.
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Ramsløk - Allium ursinum
500 g kokt torsk eller hvit fisk
200 g kokte poteter
1 egg
1 ts salt
litt pepper
1-2 ss ramsløkpuré
1 dl fløte
Smør eller olje til steking
Mos potetene grovt og rør inn fisken og ett sammenpisket egg. Spe på med fløte og ramsløkpure. Jo finere masse jo fastere kaker, bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller stavmikser for å blande massen godt sammen. tilsett salt og pepper. Legg massen med spiseskje i varm panne med smør eller olje. klem litt ned og stek på begge sider til de har fått fin farge. Du kan erstatte ramsløkpuré med hvitløk og eller gressløk hvis du ikke har det for hånden. Server restefiskekakene nystekte med f. eks en råkostsalat til.