Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Steke og Bålmat
Deilig kylling-rett med ramsløk. Oppskrift av Adriana Finstad.
Ramsløk - Allium ursinum
1 pakke strimlet kyllingkjøtt
2-3 ss maisstivelse
3 fedd hakket hvitløk
3 cm hakket ingefær
1 hakket chilli
3 ss soyasaus
2 ss honning
Hakket ramsløk
Olje til steking
Salt
Sesamfrø
Bland sammen maisstivelsen og kyllingen.
Fyr opp primusen på middels varme.
Stek kyllingbitene i olje.
Stek godt på begge sider og salt underveis.
Ha den ferdigstekte kyllingen over på en tallerken.
Ha i ny olje i panna og fres hvitløk, ingefær og chilli i 1 minutt.
Ha i honning og soyasaus og la det koke i et par minutter.
Vend inn kyllingen og ha i ramsløken helt til slutt.
Server med en gang og topp det hele med sesamfrø.