Syrinsirup | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Syrinsirup

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser, Krydder og tilbehør og Desserter

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Sirup Saft Søtt Konservering Blomst

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Syrin - Syringa vulgaris

Ingrediens

4 dl syrinblomster

4 dl sukker

4 dl vann

1/4 sitron, saften av

Fremgangsmåte

Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett syrinblomster (bruk kun blomstene) og la det putre på svak varme i 10 minutter. Sett kjelen til side og la blandingen trekke i ca. en halv time. Sil blandingen og kok inn sirupen i nye 10-15 minutter. Tilsett sitron underveis og da vil du se sirupen skifter farge fra nøytral til rosa! Fyll på rene glass og sett kjølig. Mai-lykke på glass!