Steinsopphummer med stikkelsbær | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Steinsopphummer med stikkelsbær

Sankeråvare: Sopp og Bær og frukt

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Forrett Salat Smårett Skalldyr Sjømat Bær

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Bringebær - Rubus idaeus

Stikkelsbær - Ribes uva-crispa

Ingrediens

Her kombinerer vi skalldyr, sopp og bær, det beste høsten har å by på. 

2 små kokte hummer

200 g rå steinsopp i tynne skiver

200 g friske bringebær

1 dl stikkelsbær eller 4 kiwi (stikkelsbær svarer bedre til bokas konsept, foreslår å bruke dem først)

Fremgangsmåte

Sett kokt hummer, steinsopp og bringebær på et kaldt sted.

Visp sammen en dressing av olje, eddik, sennep, litt soppekstrakt, ørlite estragon eller dill, og rømme. Salte og pepre.

Like før servering danderer du hakket ellet most stikkelsbær på en tallerken. Har du ikke stikkelsbær, kan du prøve med grovdelt kiwi.

Fordel steinsopp og skrivet hummerkjøtt over stikkelsbærbunnen. Garner med bringebær. Hell over dressing og server.

Den som har anledning til å fange kreps når sesongen starter, kan skifte ut hummer med noen kreps eller en klo av kongekrabben.