Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vinter og Vår
Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Steke og Bake
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Vinterkarse - Barbarea vulgaris
1 liter toppskudd med tette knopper, minst mulig stilk
1 hg bacon eller skinketerninger
4 egg
0,5 liter melk eller fløtemelk 1-2 ts soppekstrakt
ev. salt og pepper
Klipp baconet og brun det lett. Kok vinterkarsen knapt mør og slå av vannet.
Legg godt avrent vinterkarse i smurt ildfast form, dryss baconbitene over. Visp eggene og spe med melken, rør inn soppekstrakt, og eventuelt salt og pepper.
Hell alt over i formen, gjerne med et parmesandryss på toppen, stek i ovn på 200 grader i ca. 25 minutter eller til formen blir gyllen på toppen og innholdet kjennes fast.