Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Kaker og brød
Tilberedning: Koke
Bare for kua, å nei da! De morsomme blomsterballene som blir den vakreste hodepryd sammen med andre sommerblomster, er også mat for folk. Rødkløver, skogkløver og hvitkløver er kjent av de fleste. Sukkertopp kalte vi rødkløver i barndommen, og suttet på kronbladene. Småkløver sa vi om de hvite, men jeg husker ikke at jeg spiste dem – da.
VIKTIG! Den som er allergisk overfor peanøtter, bør ikke spise kløver-plantene er i slekt med hverandre.
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Hvitkløver - Trifolium repens
Ikke en sommer uten knusprende hvitkløversnitter. Det smaker nesten for godt til å være sant!
4 toast eller loffskiver
3-4 ss smør
3 ss hardkokte eggeplommer
2 ts sennep
2 ss rømme eller kremost
1 neve kronblad av hvitkløver
grønn salat, finsnittet
Rist loffskivene i brødrister og skjær dem over på skrå. Mos de kokte eggeplommene og rør dem med smør, rømme, sennep og kronblad.
Fordel massen på skivene med litt salatgrønt på toppen før skivene legges sammen to og to.