Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Løvetann - Taraxacum
Squash / gresskar - Cucurbita
Vinterkarse - Barbarea vulgaris
Blomkarse - Tropaeolum majus
Ringblomst - Calendula
100 g hvetemel
1 klype salt
1 egg
1,5 dl melk
Blomster av løvetann, vinterkarse, squash, gresskar, blomkarse eller ringblomst
Lag en pannekakerøre av mel, salt, egg og melk og la den få svelle 30 min. Hvis nødvendig, vask blomstene og eventuelle blader, og la en god bit av stilken være med. Tørk godt av, ellers vil vannet gi sterk sprut i frityrgryta eller pannen.
Dypp blomstene i røra mens du holder dem i stilken (håndtaket). Senk blomsten ned i varm matolje (det skal bruse lett rundt tresleiven, da har oljen riktig temperatur) i en gryte eller dyp panne og stek blomsten gyllen.
La renne av seg på kjøkkenpapir og klipp av stilkene før servering.