Rynkerose-pannacotta | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Rynkerose-pannacotta

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Kaker og brød og Desserter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Dessert Pannacotta Plantebasert Rynkerose

Om oppskriften

Denne oppskriften har vi fått fra Ida Brodd.

Plantebasert rynkerose-pannacotta med rosesyltetøy som kan lages med hvilken som helst pannacotta-oppskrift, plantebasert eller ei.  

Sankeråvare

Rynkerose - Rosa rugosa

Ingrediens

(Til 5-6 personer)  

 

Pannacotta: 

 

6 dl plantebasert fløte 

1 dl gelésocker (finnes i svenske matbutikker)

1,5 ts vaniljesukker (eller 1 vaniljestang)

1 stor neve kronblader av rynkerose 

 

Rosesyltetøy: 

 

3,5 dl kronblader av rynkerose 

1 dl sukker 

1,5 ss pektinpulver (kan sløyfes) 

Saften av en halv sitron (eller ca. 0,3 dl sitronjuice på flaske) 

0,5 dl vann (tilsett mer ved behov)

Fremgangsmåte

Panna cotta:

 

  • Sjekk at kronbladene er rene og fri for insekter. 
  • Ha alle pannacotta-ingrediensene (bortsett fra kronbladene) i en kjele og sett på middels varme under konstant omrøring til det så vidt begynner å koke. 
  • Tilsett 1 stor neve kronblader og la det småputre i 1 minutt ca. mens du rører rundt.
  • La det stå og trekke mens du finner frem en sil og noe å samle den varme blandingen i. 
  • Sil blandingen for å fjerne kronbladene (du kan la noen bli igjen for effekt) og fordel blandingen likt i skåler eller glass, og sett den i kjøleskapet i 30 min til 1 times tid, den kan gjerne stå lenger.

 

Rosesyltetøy: 

 

  • Mål opp sukkeret i en bolle og bland pektinet inn så det blir jevnt fordelt. 
  • Ha så sukkerblandingen og alle de andre ingrediensene (bortsett fra sitronsaften) i en kjele, og varm opp på lav varme mens du rører til sukkeret er helt oppløst. 
  • Tilsett sitronsaften og småkok i 5-10 minutter til du får ønsket konsistens (den skal være ganske rennende). 
  • Du velger selv om du ønsker å sile vekk kronbladene, men de er dekorative og fullt spiselige. 

 

Anretning: Ha nok syltetøy over pannacottaen så den dekkes lett, men ikke ha i for mye siden syltetøyet er veldig søtt. Nyt!