Om oppskriften
Denne oppskriften har vi fått fra Ida Brodd.
Plantebasert rynkerose-pannacotta med rosesyltetøy som kan lages med hvilken som helst pannacotta-oppskrift, plantebasert eller ei.
Ingrediens
(Til 5-6 personer)
Pannacotta:
6 dl plantebasert fløte
1 dl gelésocker (finnes i svenske matbutikker)
1,5 ts vaniljesukker (eller 1 vaniljestang)
1 stor neve kronblader av rynkerose
Rosesyltetøy:
3,5 dl kronblader av rynkerose
1 dl sukker
1,5 ss pektinpulver (kan sløyfes)
Saften av en halv sitron (eller ca. 0,3 dl sitronjuice på flaske)
0,5 dl vann (tilsett mer ved behov)
Fremgangsmåte
Panna cotta:
- Sjekk at kronbladene er rene og fri for insekter.
- Ha alle pannacotta-ingrediensene (bortsett fra kronbladene) i en kjele og sett på middels varme under konstant omrøring til det så vidt begynner å koke.
- Tilsett 1 stor neve kronblader og la det småputre i 1 minutt ca. mens du rører rundt.
- La det stå og trekke mens du finner frem en sil og noe å samle den varme blandingen i.
- Sil blandingen for å fjerne kronbladene (du kan la noen bli igjen for effekt) og fordel blandingen likt i skåler eller glass, og sett den i kjøleskapet i 30 min til 1 times tid, den kan gjerne stå lenger.
Rosesyltetøy:
- Mål opp sukkeret i en bolle og bland pektinet inn så det blir jevnt fordelt.
- Ha så sukkerblandingen og alle de andre ingrediensene (bortsett fra sitronsaften) i en kjele, og varm opp på lav varme mens du rører til sukkeret er helt oppløst.
- Tilsett sitronsaften og småkok i 5-10 minutter til du får ønsket konsistens (den skal være ganske rennende).
- Du velger selv om du ønsker å sile vekk kronbladene, men de er dekorative og fullt spiselige.
Anretning: Ha nok syltetøy over pannacottaen så den dekkes lett, men ikke ha i for mye siden syltetøyet er veldig søtt. Nyt!