Villurtepai | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Villurtepai

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke og Bake

Sankeråvare

Stikkord

pai skvallerkål nesle urter

Om oppskriften

Vi har skrevet nesle og skvallerkål som sankeingredienser, men du kan fylle paien med de spiselige vekstene du selv ønsker og har tilgang til. Bare fantasien setter grenser.

Sankeråvare

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Stornesle - Urtica dioica

Ingrediens

Paibunn:
200 g mel

125 g smør

2 ss kaldt vann

litt salt

 

Fyll: 
4 egg

300 ml fløte eller rømme

200 g ost etter ønske (feta, sveitser eller lignende) i små terninger

150 g villurter – det du har tilgjengelig. Husk å forvelle skvallerkål og nesle.

50 g gressløk eller vårløk, finhakket

friskkvernet pepper, litt salt og rosepepper om tilgjengelig

Fremgangsmåte

Bunn: Bland ingrediensene til en glatt deig. Forstek bunnen i 10 minutter ved 200 grader. Deretter fylles formen.

Bland ingrediensene til fyllet og hell massen over paibunnen. Stek paien ved 180 grader i ca 35 minutter til den er gylden.