Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Steke og Bake
Vi har skrevet nesle og skvallerkål som sankeingredienser, men du kan fylle paien med de spiselige vekstene du selv ønsker og har tilgang til. Bare fantasien setter grenser.
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
Stornesle - Urtica dioica
Paibunn:
200 g mel
125 g smør
2 ss kaldt vann
litt salt
Fyll:
4 egg
300 ml fløte eller rømme
200 g ost etter ønske (feta, sveitser eller lignende) i små terninger
150 g villurter – det du har tilgjengelig. Husk å forvelle skvallerkål og nesle.
50 g gressløk eller vårløk, finhakket
friskkvernet pepper, litt salt og rosepepper om tilgjengelig
Bunn: Bland ingrediensene til en glatt deig. Forstek bunnen i 10 minutter ved 200 grader. Deretter fylles formen.
Bland ingrediensene til fyllet og hell massen over paibunnen. Stek paien ved 180 grader i ca 35 minutter til den er gylden.