Sankeråvare: Bær og frukt
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Småretter, Krydder og tilbehør og Desserter
Tilberedning: Konservere og Bake
Bærlær er moste og tørkede bær, og egner seg godt som snacks eller godteri. Alle typer bær kan brukes, men hvis du bruker bær med store kjerner (som rips og teiebær) bør de siles fra for å få bedre konsistens. Sure bær kan ha godt av å tilsettes litt sukker, honning eller sirup. Tørking er en tradisjonsrik konserveringsmetode, og du kan bruke stekeovn eller dehydrator/sopptørker.
Blåbær - Vaccinium myrtillus
Bringebær - Rubus idaeus
Bjørnebær - Rubus fruticosus
Rips - Ribes rubrum
Solbær - Ribes nigrum
Jordbær - Fragaria spp.
200 g bær, ville eller dyrkede
Evt sukker, hvis du bruker sure eller syrlige bær