Potetgull med steinsopp | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Potetgull med steinsopp

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

snacks potetgull soppsalt

Om oppskriften

Potetgull med soppsmak kan du kjøpe i butikken, men hvorfor ikke lage dem selv? Du trenger litt tørket sopp, noe olje og salt og så poteter.

 

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

Tørket steinsopp

Flaksalt

Poteter

olje til steking

Fremgangsmåte

Soppsalt: 

Ta en neve eller to med tørket steinsopp i en blender og tilsett flaksalt etter smak. Kjør sopp og salt sammen til et fint pulver. Sil gjerne blandingen for å fjerne eventuelle biter som er for store.

 

Potetgull: 

Skjær poteter i tynne skiver med mandolin, eller med ostehøvel om du ikke har mandolin. Skivene skal være så tynne som mulig.

Friter potetene i solsikkeolje eller annen egnet frityrolje. Smak til med soppsalt. La potetgullet renne av på rist eller på kjøkkenpapir.