Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Potetgull med soppsmak kan du kjøpe i butikken, men hvorfor ikke lage dem selv? Du trenger litt tørket sopp, noe olje og salt og så poteter.
Steinsopp - Boletus edulis
Tørket steinsopp
Flaksalt
Poteter
olje til steking
Soppsalt:
Ta en neve eller to med tørket steinsopp i en blender og tilsett flaksalt etter smak. Kjør sopp og salt sammen til et fint pulver. Sil gjerne blandingen for å fjerne eventuelle biter som er for store.
Potetgull:
Skjær poteter i tynne skiver med mandolin, eller med ostehøvel om du ikke har mandolin. Skivene skal være så tynne som mulig.
Friter potetene i solsikkeolje eller annen egnet frityrolje. Smak til med soppsalt. La potetgullet renne av på rist eller på kjøkkenpapir.