Japanske nudler med skogsopp | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Japanske nudler med skogsopp

Om oppskriften

Med tre billige ingredienser du finner i alle internasjonale matbutikker kan du forberede et mettende turmåltid som sammen med soppen du plukker på turen kan svinges opp i stekepannen på null komma niks ute i skogen.

Ingredienser til 4 store porsjoner:

1 pakke nudler (400-500 g)

200 g miso-pasta

100 g asiatisk chilipasta

500 g skogsopp

Nudlene skal være underlag og derfor bør du velge en tykkere type, gjerne  sobanudler som er laget av bokhvete og naturlig glutenfrie. Alle typer miso-pasta fungerer, men velg gjerne en lys type for å ikke overkjøre soppsmaken. Vi brukte den koreanske chilipastaen gochujang, en fermentert pasta laget av rød chili, ris, soyabønner og salt. Gochujang er ikke så sterk og gir en dyp, søt, salt og umami-rik smak til supper, gryteretter, marinader og sauser. Den er lett å få tak i og som holder seg godt i kjøleskap.

Slik gjør du på forhånd:

Kok nudlene etter anvisning på pakken og kjøl ned i kaldt vann. Det gjør også nudlene mindre klebete.  Sil av og legg i en beholder du skal ha med deg på turen.

Lag sausen ved  å blande sammen miso og chilipasta.  Du kan gjerne tilsette en dæsj soyasaus og en skje lys tahini for å få mer smak og fylde.  Sausen skal være ganske flytende, som pannekakerøre.  Tilsett vann om nødvendig.   Legg i en beholder du skal ha med deg på turen.

Slik gjør du i skogen:

Rens soppen godt. Blandet sopp er fint,  men velg gjerne slik at halvparten har god fasthet og tekstur, som kantarell, piggsopp eller fåresopp.  Skjær  i små terninger og stek i olje til soppen er kokt ned.  Den trenger ikke bli brunet eller få stekeskorpe og det er bare fint om pannen inneholder soppvæske.

Bland inn sausen og varm opp.

Fordel nudlene på tallerkener.  De kan gjerne være kalde, om du ikke har med utstyr til å gi de litt oppvarming.  Hvis de kleber,  bland inn litt vann og rør dem fra hverandre.

Legg noen gode skjeer med soppsaus-blandingen oppå nudlene og server!

 

Oppskriften er utviklet av Gaute Vindegg

Finn flere oppskrifter på turmat fra hele verden på Turmat.no

Resten av informasjonen er kun tilgjengelig for medlemmer

Bli medlem!

Glemt passord?