Sopp-pannekake med sopp-topping | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Sopp-pannekake med sopp-topping

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Småretter

Tilberedning: Sylte, Steke, Konfitere og Fermentere

Sankeråvare

Om oppskriften

Er du mett av sopp-sandwichen og vil variere?  Da er dette småretten for deg.  Små sopp-pannekaker med sopp-topping med plass til ytterligere vill, vakker og velsmakende pynt av nyttevekster. Vi har fått oppskriften av Heidi Bjerkan på Credo Restaurant, som tidligere holdt til i Trondheim med en Michelinstjerne på veggen, men som nå har flyttet til Oslo og er i ferd med å starte opp i nye lokaler i Nasjonalbiblioteket på Solli plass.

 

Sankeråvare

Granskjellpigg - Sarcodon imbricatus

Puddertraktsopp - Clitocybe nebularis

Nobelgran - Abies procera

-

Ingrediens

Pannekakerøre

Masse sopp

Fin pynt

 

Fremgangsmåte

Lag små pannekaker med den oppskriften du liker.  De skal være tykkere enn crepes og tynnere enn lapper.  Heidis variant er laget med hirse og bokhvete for å gjøre den allergivennlig.  Uansett hva du velger, så skal røren inneholde en god porsjon finhakket sopp.   Heidis variant var hurtigfermentert granskjellpigg, laget ved å blande soppen med 2% salt i forhold til soppen vekt og så vakuumere uten vann.  I løpet av et døgn vil soppen safte seg og du får ut en smakfull sopp og deilig kraft du kan bruke til supper og sauser – og kanskje også litt i pannekakerøren for å øke umami-smaken.

Pannekakene har en diameter på cirka 10 cm.  De kan lages i god tid på forhånd og er like gode som varme, lune eller kalde.

Sopp-toppingen lager du av det du har for hånden.  På bildet er det syltet puddertraktsopp og pynten er sukkersyltet skjell fra kongle av nobelgran.

Det er delikat, deilig, enkelt og fleksibelt.