Tabouleh med ville urter | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Tabouleh med ville urter

Sankeråvare

Stikkord

tabouleh bulgur vegetar vegan salater småretter

Om oppskriften

Denne oppskriften har vi fra nasjonalt grønttreff i Trondheim i 2016.

Sankeråvare

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Brennesle/stornesle - Urtica dioica

Engsyre - Rumex acetosa

Løvetann - Taraxacum

Vassarve - Stellaria media

Ryllik - Achillea millefolium

Mynte - Mentha spp.

Ingrediens

175 g bulgur (middels fin) eller couscous; hvis det skal være glutenfritt kan man også bruke quinoa

1 ts salt til koking

2 sitroner, bare saften

300 g ville urter (skvallerkål, nesle (begge forvellet), engsyre, løvetannblad, vassarve, ryllik i små mengder, – villkjørvel, reddikblad, ung agurkurt… man tager hvad man haver)

100 g mynte, finhakket

2 stk. grønne løk (vårløk, pipeløk eller luftløk)

60 ml olivenolje (el annen olje)

3 tomater uten frø, hakket

0,5 agurk uten frø, finhakket

salt og friskkvernet pepper

Fremgangsmåte

Ha bulgur i en stor bolle og hell over 350 ml kokende saltet vann. La svelle ca. 10-15 minutter. Skyll av og dren godt. Bulgur has i et annet fat og blandes med sitronsaft, vent 1 time. Rensede og hakkede urter, tomat, agurk, løk og olje blandes sammen. Tilsett bulgur forsiktig. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft. Oppbevares i kjøleskap før servering. Bør ikke være iskald.

Fersk bladpersille smaker også svært godt i tabouleh.