Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter
Tilberedning: Koke
Denne oppskriften stammer fra nasjonalt grønttreff i Trondheim i juni 2016.
Den inneholder rosevann, som du kan finne oppskrift på her.
Roser - Rosa spp.
Engsyre - Rumex acetosa
Mynte - Mentha spp.
Spansk kjørvel - Myrrhis odorata
Ingredienser iskrem:
4 dl H-melk
1 dl fløte (eller yoghurt)
150 g sukker
2 eggeplommer
Til safran-is:
I tillegg
1 ts sahleb (finnes i innvandrerbutikker) eller maisenna
1/2 ts safranpulver (helst tråder friskkunste i morter)
1 ss rosevann
3 ss finhakkede pistasjnøtter
Urte-is:
I tillegg
1 sitron, revet skall
2,5 ss urter (engsyre, mynte, spansk kjørvel eller annet du syns passer)
Kok opp melk og fløte. Rør sammen sukker og eggeplommer og de andre ingrediensene (til safran- eller urteis).
Rør inn varm melkeblanding.
Blandingen røres i vannbad til den begynner å tykne. Avkjøl massen og ha den i ismaskin. Fylles i ønsket form eller kjeks.