Urte-iskrem | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Urte-iskrem

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

iskrem rosevann dessert vegetar urter

Om oppskriften

Denne oppskriften stammer fra nasjonalt grønttreff i Trondheim i juni 2016.

Den inneholder rosevann, som du kan finne oppskrift på her.

 

Sankeråvare

Roser - Rosa spp.

Engsyre - Rumex acetosa

Mynte - Mentha spp.

Spansk kjørvel - Myrrhis odorata

Ingrediens

Ingredienser iskrem: 

4 dl H-melk

1 dl fløte (eller yoghurt)

150 g sukker

2 eggeplommer

 

Til safran-is: 

I tillegg

1 ts sahleb (finnes i innvandrerbutikker) eller maisenna

1/2 ts safranpulver (helst tråder friskkunste i morter)

1 ss rosevann

3 ss finhakkede pistasjnøtter

 

Urte-is: 

I tillegg

1 sitron, revet skall

2,5 ss urter (engsyre, mynte, spansk kjørvel eller annet du syns passer)

 

Fremgangsmåte

Kok opp melk og fløte. Rør sammen sukker og eggeplommer og de andre ingrediensene (til safran- eller urteis).

Rør inn varm melkeblanding.

Blandingen røres i vannbad til den begynner å tykne. Avkjøl massen og ha den i ismaskin. Fylles i ønsket form eller kjeks.