Bildet er tatt av Cathrine Johnsen. Motivet er hjemmelaget nypesirup til juledesserten riskrem.
Norges sopp- og nyttevekstforbund ønsker alle en riktig god jul!
I årets julekalender er temaet matlaging med sopp og nyttevekster, med oppskriftskonkurranse og daglig trekning av vinnere. Under finner du listen over årets vinnere, som oppdateres om lag en gang i uken.
For å delta i julekalenderkonkurransen, send inn din favorittoppskrift som inneholder sopp og/eller nyttevekster til post@soppognyttevekster.no og bli med i trekningen av boken Mat på bålet.
Har du bilder av soppen, nyttevekstene eller matretten, ønsker vi gjerne dette sendt sammen med oppskriften.
Vinnere:
- Astrid Carlsen – Viltgryte med sopp og viltkrydder
- Rita Amundsen – Julekonfekt og Granskuddslatte
- Andrea – Skogpepperkaker
- Wenche Eli – Eventyr focaccia
- Mona Lundby – Julete brød med juleblåbœrsyltetøy
- Sissel Frønning – Bjørkekaramell
- Heinrich Bosch – Preserved mushrooms
- Anne Panne – Kantarell-karamell
- Stine Syvertsen’s datter på 9 – Wraps med kantarell
- Cathrine Johnsen – Riskrem med nypesirup
- Gunn Berget (11des) Steinsopp Pavlova
- Eva Mathisen – Laksefilet med sopp
- Ane Mari Aakernes – Granskuddpesto
- Rita Amundsen – Spansk kjørvel is
- Roger Andersen – Granskuddgele
- Karen Mørkved – Sukkertangpesto
- Maud Astrid Amundsen -Brenneslepasta
- Pernille Nœss – Brenneslesuppe
- Anette Lillestrand– Pepperkakesopper
- Roger Andersen – Traktkantarell med sesampure
- Ellen Tjørnholm Bøe – Koronakuler
Vinn boken Mat på bålet . Boken er skrevet av Kirsten Winge og er en god inspirasjonsbok for turmat og uteglede.