17. mai-kake med bjørk | Norges sopp- og nyttevekstforbund

17. mai-kake med bjørk

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar, Kaker og brød og Desserter

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Kake Bakverk Glasur Fest Blomster

Om oppskriften

Av Inger-Lise Østmoe. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2016.

Sankeråvare

Bjørk - Betula

Museøre - Salix herbacea

Ingrediens

2 egg

2 dl farin

2 dl lettrømme

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 ss smeltet smør

5 ss knuste tørkete bjørkeblad

 

Glasur:
125 g Snøfrisk
30 g smør
1 ts vaniljesukker
100 g melis 

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene, hell over i kakeform og stek ved 175 grader i 40-45 minutter. 

(Kan også lages i muffinsformer, steketid 20 min v/190 grader)

 

Dryss over friske museører i sesongen. Kronblad av blomster er også fin pynt. Bland det gjerne med glasuren før du trekker kaka med den.