Neslekake | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Neslekake

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Kaker og brød og Desserter

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

kake nesle

Om oppskriften

Nyttevekstansvarlig i Sydspissen sopp- og nyttevekstforening Adriana Finstad hadde bakt neslekake etter egen oppskrift til foreningens fellestur våren 2024. Den var en stor suksess!

Sankeråvare

Stornesle - Urtica dioica

Ingrediens


100g nesle (unge blader, myke topper)
200g hvetemel
150g sukker
150g smør, usaltet og romtemperert
3 egg, romtemperert
1 sitron (saft og revet skall)
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver

Glasur

Melis
Sitronsaft

Fremgangsmåte

Forvarm stekovnen til 175 grader.
Ha neslebladene i en kjele med kokende vann og kok i 2 minutter. Overfør bladene til en bolle med kaldt vann og avkjøl. Klem alt vannet ut av bladene og ha de over en blender sammen med 3 egg og bland til puré.

I en bolle pisk sukker og smør luftig. Tilsett neslepureen, sitronsaft, sitronskall, vanilje ekstrakt og rør godt. Sikt hvetemel og bakepulver og ha dem opp i røren. Bland alt godt sammen og fordel røren i en ringform til kake (man kan bruke en vanlig 20 cm rund kakeform hvis du ikke har ringform)

Stek på nederste hylle i ovnen til kaken er gjennomstekt. Avkjøl.

Bland melis og sitronsaft til ønsket konsistens og hel over den avkjølte kaken. Pynt med spiselige blomster.