Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater
Tilberedning: Rawfood
Jar salad er en super måte å lage salat i god tid eller å lage salat som er lett å ta med seg på tur. Prinsippet er å fylle en beholder eller glass med lokk hvor dressingen er i bunn og salatingrediensene legges lagvis over dressingen. Glasset settes i kjøleskap eller rett i picnick-kurven. Liker du å lage maten for neste uke på feks søndager er jo dette måten å preppe salat god tid i forveien. Du kan blande akkurat det du liker og med den dressingen du vil ha. Pasta, ris, potet, fisk, skalldyr, ost, grønnsaker, salat, nyttevekster, sopp, urter, frukt, bønner, linser, kylling og kjøtt er naturlig å veksle mellom. Denne salaten er med fetaost, tomat og syltet løk og i tillegg deilige friske almenøtter som vokser på almetrær i slutten av mai. Hvis sesongen til almenøttene er over kan du selvfølgelig fylle på med annet vilt…ingen grunn til å vente til neste mai.
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Alm - Ulmus glabra
30 g almenøtter
50 g feldsalat
1 avocado
200 g fetaost
200 g tomater
150 g sylta løk
10 g persille
10 g bergmynte
Dressing:
1 dl god olivenolje
0,5 dl eddik
2-3 ts sukker eller flytende honning
salt og pepper
Start med å blande alle ingrediensene til dressingen og rør/rist den godt, til sukkeret er oppløst.
Fyll dressingen i en beholder eller glass, fyll på med ingredienser til salaten lagvis. Sett på lokk og sett kjølig inntil den skal spises. Ypperlig å ta med på picnick, snu beholderen opp ned og hell salaten ut over i en salatbolle og dressingen kommer over til slutt; klar ferdig salat!