Almenøtter i salat på glass | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Almenøtter i salat på glass

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Lunsj Matpakke Turmat Salat Enkelt

Om oppskriften

Jar salad er en super måte å lage salat i god tid eller å lage salat som er lett å ta med seg på tur. Prinsippet er å fylle en beholder eller glass med lokk hvor dressingen er i bunn og salatingrediensene legges lagvis over dressingen. Glasset settes i kjøleskap eller rett i picnick-kurven. Liker du å lage maten for neste uke på feks søndager er jo dette måten å preppe salat god tid i forveien. Du kan blande akkurat det du liker og med den dressingen du vil ha. Pasta, ris, potet, fisk, skalldyr, ost, grønnsaker, salat, nyttevekster, sopp, urter, frukt, bønner, linser, kylling og kjøtt er naturlig å veksle mellom. Denne salaten er med fetaost, tomat og syltet løk og i tillegg deilige friske almenøtter som vokser på almetrær i slutten av mai. Hvis sesongen til almenøttene er over kan du selvfølgelig fylle på med annet vilt…ingen grunn til å vente til neste mai.

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Alm - Ulmus glabra

Ingrediens

30 g almenøtter

50 g feldsalat

1 avocado

200 g fetaost

200 g tomater

150 g sylta løk

10 g persille

10 g bergmynte

 

Dressing:

1 dl god olivenolje

0,5 dl eddik

2-3 ts sukker eller flytende honning

salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med å blande alle ingrediensene til dressingen og rør/rist den godt, til sukkeret er oppløst.

Fyll dressingen i en beholder eller glass, fyll på med ingredienser til salaten lagvis. Sett på lokk og sett kjølig inntil den skal spises. Ypperlig å ta med på picnick, snu beholderen opp ned og hell salaten ut over i en salatbolle og dressingen kommer over til slutt; klar ferdig salat!