En annerledes soppburger | Norges sopp- og nyttevekstforbund

En annerledes soppburger

Sankeråvare

Stikkord

Hamburger Quinoa Tempeh mycel noma meldestokkfrø garum

Om oppskriften

Da pandemien kom, stengte restauranten Noma i København med en gang. Noen uker senere åpnet Noma på nytt, denne gangen som en hamburgerbar med hentemat. På menyen sto det en vegetarisk nyskapning, en hamburger laget av quinoafrø inokulert med soppen Rhizopus oligosporus eller Rhizopus oryzae. Etter soppen hadde fått vokse på quinoafrøene et døgn eller to, ble den penslet med garum og lagt på grillen.

Garum er en fermentert fiskesaus fra Italia som regnes som romernes ketchup. Jeg var ikke villig til å la fisk stå å råtne i vinduskarmen i tre uker og valgte å bruke den thailandske fiskesausen jeg allerede hadde i skapet.

Forsøket var vellykket, og planen videre er å teste oppskriften på meldestokkfrø, som er quinoaens norske, ville slektning. Dessuten har ryktene til det at to av medlemmene i Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening har en halv liter neslefrø stående, som vi også skal teste denne fremgangsmåten på.

For å finne soppen kan du søke på stikkordene tempeh starter norge på internett. Jeg kjøpte min fra den svenske forhandleren Njordstorp permakultur gård, men det er flere leverandører både i Sverige og Norge. En pakke på 25 g holder til rundt tre runder. 

Sankeråvare

Krypemuggsopp - Rhizopus

Resten av informasjonen er kun tilgjengelig for medlemmer

Bli medlem!

Glemt passord?