Bærsaus til spekemat | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Bærsaus til spekemat

Sankeråvare: Nyttevekster og Bær og frukt

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Saus Tilbehør Krydder Spekemat

Om oppskriften

Saus til spekemat med blåbær og einerbær.

Oppskrift fra boka Blåbær, minner, mat og smak, av Rattfelt, Pihl og Nyblom. Publisert i  Sopp og nyttevekster nr 1/2014.

Sankeråvare

Einerbær - Juniperus communis

Blåbær - Vaccinium myrtillus

Kjørvel - Myrrhis odorata

Ingrediens

1,5 dl blåbær

Ca 1 ss sukker

3 dl crème fraiche eller kesam

4-5 knuste einerbær

Kjørvel

Fremgangsmåte

Knus blåbær og sukker og rør det sammen med de knuste einerbærene og crème fraîche.

Bland inn kjørvel. Sausen smaker godt også uten kjørvel om du ikke har.

Serveres til saltet eller tørket kjøtt, spekemat av ulik slag.