Sankeråvare: Nyttevekster og Bær og frukt
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Konservere
Saus til spekemat med blåbær og einerbær.
Oppskrift fra boka Blåbær, minner, mat og smak, av Rattfelt, Pihl og Nyblom. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2014.
Einerbær - Juniperus communis
Blåbær - Vaccinium myrtillus
Kjørvel - Myrrhis odorata
1,5 dl blåbær
Ca 1 ss sukker
3 dl crème fraiche eller kesam
4-5 knuste einerbær
Kjørvel
Knus blåbær og sukker og rør det sammen med de knuste einerbærene og crème fraîche.
Bland inn kjørvel. Sausen smaker godt også uten kjørvel om du ikke har.
Serveres til saltet eller tørket kjøtt, spekemat av ulik slag.