Sankeråvare: Sopp
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Steke
Bakt sopp – den enkleste soppretten
Vi steker sopp i bøtter og spann! Det fungerer flott på mange arter, særlig de som er faste i kjøttet. Men ofte har man en blanding og da kan det bli litt vassent og dvaskt i stekepanna. Derfor slår vi et slag for bakt sopp! Det er superenkelt, kan brukes som en rett i seg selv eller perfekt tilbehør til kjøtt eller fisk.
Steinsopp - Boletus
Skrubb - Leccinum
Kantarell - Cantharellus
Kremler - Russula
Risker - Lactarius
-
Blandet sopp
Olivenolje
Salt
Pepper
Evt. annet krydder etter ønske
Rens og vask soppen, kutt i store biter, bland med olivenolje, salt og pepper. Legg i ildfast fat, sett inn midt i stekeoven på høy varme (220 grader eller mer), bruk også gjerne varmluft og grillelement. La stå i 15-20 minutter, sjekk at det brunes før du tar ut. Dette blir kjapt standardretten etter alle soppturer!