Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Rawfood og Konservere
Bekkekarse er godt i alle blandingssalater og erstatter rucola i mange retter. Bruk unge skudd før blomstring. Vask dem grundig og legg dem i plastpose i kjøleskapet et par timer, da blir de lekkert sprø. Dekk grovt, mørkt brød med smørbar ost og topp med masse grovhakket karse rett fra kjøleskapet, eller smør en brødskive av hvilket som helst slag med litt rømme eller smør (for at karsen ikke skal skli av), dekk med et godt lag grovhakket karse og topp med rause gulostskiver – gi gjerne et grønt dryss til pynt, eller en reddikskive. Det er gammeldags godt, og ungene liker det også.
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Bekkekarse - Cardamine amara
100-150 g vasket og godt tørket bekke- karse, grovhakket
6-8 ss olivenolje 2 ss sitronsaft
1 hvitløkbåt, finhakket
2 ss hakket skvallerkål, persille eller annet grønt
1 ts salt, ørlite chilipulver eller finhakket
grønn chili
1 ts soppekstrakt eller 1 ts brunt sukker
Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser til du har en jevn, tykk saus. Brukes på pasta, grillmat, eller der du trenger en saus med litt bitter smak.