Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Av Inger-Lise Østmoe. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2016.
Bekkekarse - Cardamine amara
1 liter vasket bekkekarse
2 store poteter
en god smørklatt, litt matolje
1 liter vann
1 hønsebuljongterning
salt og pepper, krydder etter smak
matfløte
Ha smør i en kasserolle sammen med litt olje og smelt over svak varme. Hold raspen over og grovrasp potetene rett i smøret. La det surre seg mykt. Løs opp buljongterningen i kokende vann og ha det i kasserollen, kok 15 minutter. Ha i grovhakket karse og småkok videre i 5 minutter. Ta av litt frisk karse som garnityr. Smak til suppen med matfløte og la avkjøle i kjøleskap for kald servering. Dryss frisk karse på toppen av hver tallerken når det serveres.