Bekkekarsesuppe | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Bekkekarsesuppe

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Kremet Middag Forrett

Om oppskriften

Av Inger-Lise Østmoe. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2016.

Sankeråvare

Bekkekarse - Cardamine amara

Ingrediens

1 liter vasket bekkekarse

2 store poteter

en god smørklatt, litt matolje

1 liter vann

1 hønsebuljongterning 

salt og pepper, krydder etter smak

matfløte

Fremgangsmåte

Ha smør i en kasserolle sammen med litt olje og smelt over svak varme. Hold raspen over  og grovrasp potetene rett i smøret. La det surre seg mykt. Løs opp buljongterningen i kokende vann og ha det i kasserollen, kok 15 minutter.  Ha i grovhakket karse og småkok videre  i 5 minutter. Ta av litt frisk karse som garnityr. Smak til suppen med matfløte og la avkjøle i kjøleskap for kald servering. Dryss frisk karse på toppen av hver tallerken når det serveres.