Sankeråvare: Bær og frukt
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter
Av Sofie Railo. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2008.
Blåbær - Vaccinium myrtillus
3 eggeplommer
4 ss melis
3 dl blåbær
1 boks kremfløte
Pisk kremfløten og sett den til side.
Pisk eggeplommer og melis luftig.
Rør forsiktig blåbærene inn i eggeblandingen. Vend kremen forsiktig inn i resten av røra så du beholder mest mulig luft.
Hell blandingen i en isboks og sett den i fryseren. Rør etter en halvtime. Rør deretter hver time til blandingen begynner å bli så stiv at den ikke flyter sammen lenger. Dette for at isen ikke skal bli full av kornete iskrystaller, og for å unngå at alle blåbærene ramler til bunnen av isen.
Dersom du ønsker en mer smaksrik og lettere is kan du bytte ut deler av fløten med skogsbæryoghurt. Blåbærene kan også moses litt før de fryses inn i isen for å få en mer jevn smaksfordeling om man ønsker det.