Blådrikk | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Blådrikk

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Krydder og tilbehør og Drikke

Sankeråvare

Stikkord

Drink Fest Isbit

Om oppskriften

Noen spiselige blå blomster:

Fioler, stemor, natt og dag, forglemmegei, kornblomst, linblomst, ugrasklokke, storklokke, syrin, agurkurt, sikori, isop, rosmarin, salvie, kattost, lavendel, tveskjeggveronika (kattøye).

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Fiol - Viola

Stemor - Viola tricolor

Syrin - Syringa vulgaris

Agurkurt - Borago officinalis

Rosmarin - Salvia rosmarinus

Salvie - Salvia officinalis

Lavendel - Lavandula

Sikori - Cichorium intybus

Isop - Hyssopus officinalis

Forglemmegei - Myosotis

Kornblomst - Centaurea cyanus

Linblomst - Linum perenne

Ugrasklokke - Campanula rapunculoides

Storklokke - Campanula latifolia

Ingrediens

Fremgangsmåte

Bruk saft av bær eller blomster (mjødurt, syrin, fioler, lavendel eller rabarbra). På forhånd har du fryst inn isbiter med store mengder hakkede og hele blå blomster. Bland saft og isbiter – dette smaker blått. Vil du bare drikke vann eller farris, vil isbiter med blå blomster gi vannet et blåskjær.

Halvtørr hvitvin med blomsterfylte blå isbiter er meget smukt og godt.