Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Krydder og tilbehør og Drikke
Noen spiselige blå blomster:
Fioler, stemor, natt og dag, forglemmegei, kornblomst, linblomst, ugrasklokke, storklokke, syrin, agurkurt, sikori, isop, rosmarin, salvie, kattost, lavendel, tveskjeggveronika (kattøye).
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Fiol - Viola
Stemor - Viola tricolor
Syrin - Syringa vulgaris
Agurkurt - Borago officinalis
Rosmarin - Salvia rosmarinus
Salvie - Salvia officinalis
Lavendel - Lavandula
Sikori - Cichorium intybus
Isop - Hyssopus officinalis
Forglemmegei - Myosotis
Kornblomst - Centaurea cyanus
Linblomst - Linum perenne
Ugrasklokke - Campanula rapunculoides
Storklokke - Campanula latifolia
Bruk saft av bær eller blomster (mjødurt, syrin, fioler, lavendel eller rabarbra). På forhånd har du fryst inn isbiter med store mengder hakkede og hele blå blomster. Bland saft og isbiter – dette smaker blått. Vil du bare drikke vann eller farris, vil isbiter med blå blomster gi vannet et blåskjær.
Halvtørr hvitvin med blomsterfylte blå isbiter er meget smukt og godt.